Възможността Русе да изгуби лидерската си позиция в региона при

...
Възможността Русе да изгуби лидерската си позиция в региона при
Коментари Харесай

Общински съветници защитават лидерските позиции на Русе в региона

Възможността Русе да изгуби лидерската си позиция в района при новото административно райониране на страната провокира съществени реакции и декларация в локалния общински съвет. Според един от разновидностите на готвената смяна Русе ще бъде преместен като център на Северния централен регион от Велико Търново.

Русе Велико Търново

С декларацията общинските съветници в Русе се опълчват на готвената смяна, с която е допустимо Велико Търново да измести Русе като административен център на Северен централен регион, в който се възнамерява изразходването на еврофондовете. Официално в документ или писмо обаче такава рокада не е оповестена.
Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП: " Русе постоянно е бил, без значение карти и политически настройки, водач в този район и не мисля, че за в бъдеще имаме мотив да се тревожим, че този статут ще бъде лишен. "
Въпреки това русенци са чувствителни по тематиката, откакто преди 30 години за малко регионалният център беше преместен в Разград. Наскоро пък беше заличена и териториалната данъчна дирекция в крайдунавския град, където остана единствено офис на Националната организация за приходите към варненската дирекция.
Д-р Теодора Константинова, общински консултант в Русе: " Смятам, че е доста сериозна заплахата за нашия град в действителност следващо в нашата страна да бъде дискредитиран, пренебрегнат. Ако ние не реагираме като общински съветници, като град, а даже и всички жители би трябвало да се включат като подписка или като поддръжка или в интернет пространството, това фактически ще се случи. "
Новото райониране, съобразено с европейските критерии, би трябвало да влезе в действие за идващия програмен интервал – 2021-2027 година, с цел да няма проблеми с усвояването на евросредствата за районно развиване от новия бюджет на Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР