Възможността Доналд Тръмп да бъде обвинен в прикриване на средствата,

...
Възможността Доналд Тръмп да бъде обвинен в прикриване на средствата,
Коментари Харесай

Губернаторът на Ню Хемпшър: Вероятността Тръмп да бъде арестуван засилва симпатиите към него

Възможността Доналд Тръмп да бъде упрекнат в прикриване на средствата, с които е платил на порнозвезда за мълчанието ѝ по време на предизборната му акция през 2016 година, провокира благосклонности към някогашния президент на Републиканската партия, съобщи губернаторът на Ню Хемпшър Крис Сунуну, представен от

Тръмп, чиито поддръжници щурмуваха Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година, с цел да се опитат да анулират провалянето му на президентските избори през 2020 година, съобщи в обява в обществените мрежи в събота, че чака да бъде задържан във вторник. Той се базира на приключване на информация от районната прокуратура в Манхатън и прикани хората да стачкуват.

В поста си той не разисква вероятните обвинявания, отбелязва Ройтерс.

" Това основава доста благосклонности към някогашния президент ", съобщи Сунуну в предаване на Си Ен Ен. Той добави, че е разговарял през днешния ден с хора, които не са " огромни последователи на Тръмп, само че всички те споделиха, че съгласно тях той е бил атакуван ".

Тръмп се стреми да получи кандидатпрезидентската номинация на Републиканската партия за президентските избори през 2024 година Сунуну също обмисля да се кандидатира.

Говорител на Тръмп съобщи, че някогашният президент не е бил известен за никакъв арест и Тръмп не е дал доказателства за приключване на информация от районната прокуратура в Манхатън.

Тръмп към този момент съобщи, че ще продължи да води акция, даже и да бъде упрекнат.

Говорител на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, чиято работа проверява заплащането на 130 000 $ на порноактрисата Сторми Даниълс, осъществено от някогашния персонален юрист на Тръмп Майкъл Коен, отхвърли коментар.

Изявлението на Тръмп, че чака да бъде задържан във вторник, се основава на известия в медиите, че службата на Браг ще се срещне с правоохранителните органи, с цел да се приготви за вероятно покачване на обвиняване, съгласно неизвестен източник на Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Правни специалисти настояват, че в случай че му бъде повдигнато обвиняване, преди началото на възможен правосъден развой против някогашния президент на Съединени американски щати ще измине повече от година, като е допустимо то да съвпадне с последните месеци на президентската акция през 2024 година, на която Тръмп ще се стреми да завоюва нов президентски мандат.

Запитана дали се притеснява от евентуално принуждение, откакто Тръмп прикани поддръжниците си да стачкуват, сенатор Елизабет Уорън съобщи пред Ей Би Си, че " това е следващият случай, в който Доналд Тръмп пази интереса на Доналд Тръмп ". Тя добави, че няма аргументи за митингите, за които приканва експрезидента: " Никой не е над закона ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР