Възможностите за туризъм във Вършец представиха на международна конференция в

...
Възможностите за туризъм във Вършец представиха на международна конференция в
Коментари Харесай

Рекламират в Румъния туризма във Вършец /снимки/

Възможностите за туризъм във Вършец показаха на интернационална конференция в Крайова - Румъния, оповестиха от локалната администрация.
Общината и музеят Олтения в румънския град реализират дружно план за поощряване на съдействието сред институциите и хората посредством потребление на културните и естествени запаси по резистентен метод.
На културно-туристическата конференция хазаин бе музеят “Олтения “, а в работата му се включи и кметът на Вършец Иван Лазаров. В рамките на форума Таня Петрова, началник на плана, показа опциите за туризъм в община Вършец и развиването на дейностите по основаването на палеопарк, който ще обогати туристическото портфолио на курорта. Преди повече от трийсет години в общината е намерено находище на антична флора и фауна. В землището на Долно Озирово са открити остатъци от над 140 гръбначни животни, 79 птици и пет типа растения. Находките са проучени от експерти от Българска академия на науките и съгласно тях те са на към 2.25 милиона години. За макети на античните животни и растения е планувана повърхност от 10 дка в градския парк, който е вторият по величина у нас след Борисовата градина в София. През последните години там бе построен амфитеатър с лятно кино, въжен парк, площадка за скейтборд, детски и спортни площадки.
Участниците разискаха детайлно опциите за рекламирането на Вършец посредством разнообразни осведомителни канали в Крайова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР