Възможностите за сътрудничество между България и Алжир и засилване на

...
Възможностите за сътрудничество между България и Алжир и засилване на
Коментари Харесай

Румен Петков се срещна с посланика на Алжир

Възможностите за съдействие сред България и Алжир и усилване на икономическите и културни връзки сред двете страни разискаха на среща ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков и Н. Пр. Латифа Беназза, ексклузивен и пълномощен дипломат на Алжирската Демократична и Народна Република в Република България.

Във фокуса на диалозите бяха строителната и туристическа промишлености, където страната ни може да бъде извънредно потребна със шерване на експертен опит. Н. Пр. Латифа Беназза оприличи Алжир на огромна строителна площадка. Тя изясни, че страната приготвя стратегия за построяването на два милиона нови жилища. Именно тук българският строителен капацитет би бил извънредно потребен и добре пристигнал. На срещата бе разисквана и опцията за поклоннически туризъм в Алжир, където живеят доста християни. Там вероизповеданията са свободни а опитът на страната ни също би бил от изключителна изгода. Темата за енергетиката, експертният капацитет на страната ни в тази посока и опцията да бъде дадена поддръжка на Алжир за подсилване и създаване на енергопреносна мрежа също бяха измежду тематиките. Във фокуса на диалозите бе и взаимоотношението сред двете страни в областта на леката индустрия. В рамките на срещата Румен Петков изрази задоволство от обстоятелството, че Алжир остава остров на непоклатимост в другояче тежък и раздорен район. Той добави, че страната демонстрира изключителна успеваемост в противодействието против тероризма.

Петков, в качеството си и на ръководител на Общото заседание на Международния институт за сигурност и съдействие, осведоми Н. Пр. Латифа Беназза за капацитета и експертизата, с които Института разполага в битката с терора и наркоразпространението, оповестиха от пресцентъра на АБВ. На срещата, където присъединяване взе и Атанас Терзобалиев, специалист по арабските въпроси към Института, беше разисквана опцията да бъдат препоръчани стратегии за изземване на противозаконното оръжие от алжирското население, както и надграждането на полицейските и специфични служби там. Н. Пр. Латифа Беназза предложи съответно партньорство с два института в Алжир, където срещите предстоят – Африканско-Алжирския с фокус върху противопоставяне на наркоразпространението и с Института към алжирското министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР