Възможностите за реализиране на съвместни културни мероприятия, филмов фестивал и

...
Възможностите за реализиране на съвместни културни мероприятия, филмов фестивал и
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив се срещна с двама посланици

Възможностите за осъществяване на взаимни културни мероприятия, кино фестивал и разпространение на Пловдив в Косово разискаха по време на работна среща кметът на Пловдив Иван Тотев и Н. Пр. Едон Цана, дипломат на Косово.

" Пловдив като Европейска столица на културата не е единствено значим за България, значим е и за цяла Източна Европа. Това е горделивост за всички източноевропейци “, съобщи и Н. Пр. Едон Цана. По думите му град Призрен припомня на Пловдив и също е по този начин значим за Република Косово, както и за популацията там, ето за какво се дискутира опцията за образуване на срещи с представители на локалните управляващи.

От своя страна, кметът на Пловдив Иван Тотев подчертава на положителното икономическо развиване на града през последните години, просперитетът на промишлеността, все по-големите задгранични вложения, както и положителните взаимоотношения с побратимените градове и прилежащите страни.

" Пловдив е посещаван от близо 1 милион туристи, а броят на нощувките е 500 000, факт, с който доста се гордеем “, уточни още кметът. По време на днешната среща беше разискван и въпросът за културен продан и образуване на седмица на България в Косово с показване и на град Пловдив и назад.

Откриващият уикенд за Пловдив Европейска столица на културата – на 12 и 13 януари, на което събитие са поканени да участват близо 1000 публични посетители. бе измежду главните тематики на диалога сред Иван Тотев и Н. Пр. Йон Галеа, дипломат на Република Румъния в България.

Негово превъзходителство занапред удостовери своето наличие, като съобщи, че го чака с неспокойствие. По време на диалозите бе разисквано и идното председателство на Румъния на Съвета на Европейския съюз, което си е сложило за цел 4 съществени целта, свързани с Европа на конвергенцията, по-сигурна Европа, мощна Европа на световната сцена и полезностите на Европейския съюз.

Различни мероприятия са в проектите на Н. Пр. дипломат Галеа, като той е избрал за място точно Пловдив, където да се случат. Освен културни, концепцията да бъдат свързани с кулинарията и други фестивали.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР