Възможностите за работа на ТЕЦ Марица-изток 2“ ЕАД в краткосрочен

...
Възможностите за работа на ТЕЦ Марица-изток 2“ ЕАД в краткосрочен
Коментари Харесай

Министър Живков обсъди варианти за работата на комплекса Марица изток с ръководството на Национален синдикат Защита

 Възможностите за работа на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 “ ЕАД в кратковременен проект, както и напъните на екипа на Министерството на енергетиката да обезпечи дълготрайна вероятност за района бяха в центъра на диалога на енергийния министър с управлението на Националния профсъюз " Защита “.

Срещата, в която взе участие и заместник-министър Мирослав Дамянов, е част от поредицата полемики, които екипът на Министерството на енергетиката организира с неправителствени организации, синдикати, браншови и професионални сдружения и други за реализиране на оптимален публичен консенсус за намиране на работещи решения за стабилизиране на енергийния бранш.

Двете страни в диалога потвърдиха значимостта на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 “ за сигурността на енергийната система и основната й роля за доставка на сила.

По думите на министър Живков, напъните на МЕ за решение на насъбраните проблеми са ориентирани към решения, които, от една страна, да обезпечат нужната непоклатимост на енергийната система, а от друга – да положат основите на нова вероятност за развиване на целия район. Това може да бъде реализирано посредством европейските финансови принадлежности - Фонда за обективен преход, Иновационен и модернизационен фонд и други В момента екипът на Министерството на енергетиката работи интензивно за смяна на Плана за възобновяване и резистентност посредством включването на нови планове в него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР