Възможностите за последващо задълбочаване на двустранното сътрудничество между Република България

...
Възможностите за последващо задълбочаване на двустранното сътрудничество между Република България
Коментари Харесай

Президентът Радев проведе среща с началника на силите за отбрана на Уганда

Възможностите за следващо задълбочаване на двустранното съдействие сред Република България и Република Уганда в региона на защитата разискаха на среща на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев и началника на силите за защита на Република Уганда ген. Уилсън Мбади, който е на посещаване у нас. 

„ Уганда има основна роля за запазване на мира в Африка и може да разчита на поддръжка от България за своите старания в тази посока “, уточни президентът по време на срещата. Въоръжените сили на Република Уганда са интензивно ангажирани в мироопазващи задачи на африканския континент, като страната закупува военно съоръжение и техника от България, само че също разчита и на стратегии за образование на личен състав от въоръжените сили на Уганда у нас. 

Обща бе позицията, че в полза на сигурността в Европа и Африка е съдействието сред двете страни в областта на защитата да бъде развивано и в бъдеще с увеличение на опциите за образование, както и с поощряване на взаимоотношението в региона на галактическите и авиационните технологии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР