Възможностите за дневна грижа на лица със специални потребности бяха

...
Възможностите за дневна грижа на лица със специални потребности бяха
Коментари Харесай

Заместник-кметът Снежана Апостолова обсъди възможностите за дневна грижа на лица със специални потребности

Възможностите за дневна грижа на лица със специфични потребности бяха разисквани по време на приемна на заместник-кмета по обществените въпроси и опазването на здравето Снежана Апостолова. На срещата участваха майки на деца с проблеми от аутистичния набор, които обясниха, че срещат компликации, откакто децата им навършат пълноправие и изоставен просветителната система. По думите на родителите е належащо да се усили потенциалът на центровете за обществени услуги за лица с увреждания във Варна, защото е непълен.

Агенцията за обществено подпомагате създава Националната карта на обществените услуги, по която ще могат да се разкрият нови услуги и да се обособят спомагателни места в съществуващите, изясни Снежана Апостолова. Дотогава родителите биха могли да записват свое съдружие за даване на обществена услуга и да аплайват за финансиране пред общината и по национални стратегии, предложи заместник-кметът.

По време на приемната от управлението на Карин дом обявиха подготвеност да разширят потенциала си, като дават услуги на повече деца със специфични потребности и на техните фамилии. За година и половина след преместването си в новата постройка организацията е стартирала нови услуги и е обхванала с над 50% повече деца, само че доста от дейностите са по планове с лимитиран период. В момента 130 деца и техните фамилии са обхванати от действия, финансирани по разнообразни планове. Общината ще поддържа коледен благотворителен концерт, проведен от Карин дом, за набиране на средства в помощ на деца със специфични потребности и техните фамилии, стана ясно по време на приемната.

По време на приемната бяха разисквани опциите за съдействие сред Община Варна и Регионалната гилдия на Асоциацията на експертите по здравни грижи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР