Възможностите на инициативата Три морета и българското председателство тази година

...
Възможностите на инициативата Три морета и българското председателство тази година
Коментари Харесай

С инициативата Три морета представяме региона като добро място за инвестиции

Възможностите на самодейността " Три морета " и българското председателство тази година би трябвало да бъдат употребявани за показване на района като положително място за вложения и за възобновяване от рецесията. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на онлайн конгрес " Три морета " 2021 година: Пътят към София ", проведен от Атлантическия съвет на Съединени американски щати.

Тя бе безапелационна, че е нужна всекидневна работа на държавните управления и частния бранш.

Външният ни министър прикани за по-активно взаимоотношение сред обществения бранш и бизнеса като гаранция за постигането на задачите на самодейността, в която вземат участие 12 страни членки на Европейски Съюз, подкрепени от Съединени американски щати, Германия и Европейска комисия.

Тя изрази увереност, че тази година е време за използване на решенията в границите на " Три морета ".
 Одобриха основаването на работна група за самодейността
Одобриха основаването на работна група за самодейността " Три морета "

В нея ще вземат участие представители на 7 министерства

Вицепремиерът ни приветства декларирания от Съединени американски щати ангажимент да поддържа Инвестиционния фонд на " Три морета " с 1 милиарда $ за енергийни планове, както и решението на Корпорацията за финансиране на интернационалното развиване на Съединени американски щати да направи първа вноска с 300 млн. $. Според нея е от решаващо значение страните членки и сътрудниците от Европейски Съюз, Германия и Съединени американски щати да работят дружно за по-нататъшно разширение на Фонда както с обществен, по този начин и с частен капитал, и той да доближи задачата от 5 милиарда евро.

Захариева съобщи, че и зграждането на доверие в целия район като атрактивен капиталов пазар се нуждае от целенасочена информационна тактика, включваща освен политици, само че и бизнес общности, неправителствени организации и медии.

Тя показа целите на България в годината на председателството, измежду които са енергийната сигурност и диверсификация на енергийните източници и пътищата им на доставка, както и увеличението на транспортната и цифровата съгласуваност сред страните. По думи на Захариева една от задачите на страната ни е и построяването на по-добра районна съгласуваност, в това число в технологиите и нововъведенията.
 Захариева:
Захариева: " Три морета “ оказва помощ за развиването на младежите

Сред българските оферти са и основаване на цифрови платформи сред капиталовите организации на страните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР