Възможност за задълбочаване на търговско-икономическите връзки, както и засилването на

...
Възможност за задълбочаване на търговско-икономическите връзки, както и засилването на
Коментари Харесай

Задълбочаване на търговско-икономическите връзки между България и Латвия


Възможност за задълбочаване на търговско-икономическите връзки, както и усилването на съдействието в региона на енергетиката, туризма, образованието и науката сред България и Латвия са разискали на среща заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова и новият дипломат на Латвия у нас Юрис Пойканс, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на уеб страницата си. 

В рамките на срещата е доказано отличното съдействие сред двете страни, както в двустранен проект, по този начин и в границите на интернационалните организации. Тази година двете страни означават 100 години от установяването на дипломатически връзки. 

По време на срещата дипломат Пойканс е удостоверил поддръжката на своята страна за присъединението на България към Шенген, Еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване, оповестяват още от ведомството.  



Амбицията на служебния кабинет е да употребява отворената врата за разширението на Шенгенското пространство и страната ни, в случай че е допустимо, до края на годината да стане негов пълновръстен член, сподели заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев на брифинг в Министерство на външните работи в края на август.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР