Възможно най-елитната българска делегация посети президента на МОК Томас Бах

...
Възможно най-елитната българска делегация посети президента на МОК Томас Бах
Коментари Харесай

Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Възможно най-елитната българска делегация посети президента на МОК Томас Бах в Лозана. Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и президентът на ски федерацията Цеко Минев се видяха с първия в международния спорт поради кандидатурата на София за домакинство на зимни олимпийски игри през 2024 година.

Разговорите на високо бяха напълно за желанието ни да приемем игрите. Томас Бах обясни, че МОК ще приспособява всеки град към изискванията, които би трябвало да извърши за виновната задача.

Германският началник на интернационалната централа ще изпрати екип, който ще се запознае с изискванията на София и Витоша като места, които могат да одобряват толкоз огромен конгрес. Правителството в лицето на премиера Бойко Борисов се ангажира, че ще направи всичко належащо България да бъде сериозен претендент за игрите.

Дебютът на младежките зимни олимпийски игри беше през 2012 година в Инсбрук, хазаин на зимната олимпиада през 1964 и 1976-а.

Следващите бяха дадени на норвежкия град Лилехамер, който пребори София за главните игри през 1994-а. Догодина зимната олимпиада за младежи е поверена на Лозана. София два пъти бе покрай домакинство на зимни игри, само че загуби от Албервил (1992 г.) и Лилехамер (1994 г.).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР