Възможно ли е общините да кандидатстват за закупуване на екологичен

...
Възможно ли е общините да кандидатстват за закупуване на екологичен
Коментари Харесай

Кметът на Враца предлага общините с тролеи да кандидатстват за екологичен транспорт

Възможно ли е общините да аплайват за закупуване на екологичен градски превоз посредством финансиране в новия програмен интервал? Този въпрос сложи на вниманието кметът на Враца Калин Каменов на съвещание на Управителния съвет на Националното съдружие на Общините в България.
Кметът акцентира, че в новия програмен интервал е значимо общините да получат финансиране за екологичен градски превоз. Освен община Враца за екофинансиран превоз могат да аплайват още общините Русе, Габрово, Хасково и Пазарджик. В тях има тролейбуси и те смятат екологичния превоз в градовете си за значим.
Каменов посочи още, че това ще компенсира линиите с по-малко пасажери. „ В община Враца, сдружението „ Тролейбусен превоз “ извършва автобусни линии, в които пътникопотокът е най-малък. Такива са до селата Мало Пещене и Лютаджик. Ако превърнем в конкурентоспособна и печеливша активност това, ние можем да компенсираме линиите до отдалечените обитаеми места”, посочи още кметът на Враца.
Срещата на Управителния съвет на НСОРБ се организира в София и в него вземат участие над 350 делегати, представители на повече от 200 общини от цялата страна.
На форума участват министърът на Регионалното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министърът на околната среда и водите Нено Димов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР