Възможно ли е кристалните черепи, открити на различни места по

...
Възможно ли е кристалните черепи, открити на различни места по
Коментари Харесай

Мистерията с кристалните черепи

Възможно ли е кристалните черепи, открити на разнообразни места по света, да имат някаква мистична мощ, както допускат античните митове? Според тях кристалните черепи носят „ Светото познание “. Общото във всички легенди е, че те са нещо мистериозно, особено и с решаващо значение за бъдещето на човечеството.

Въпреки че през последните няколко века към този момент са открити стотици кристални черепи, учените допускат, че единствено 13 от тях биха могли да са достоверни находки. Според античните трудове черепите носят познания и мъдрост, с които човечеството ще оцелее и ще напредне в своето развиване. Ето какво споделя Уикипедия по въпроса:
Кристалните черепи са издялани от корав камък - транспарантен или млечнобял кварц (наричан още „ скален кристал “). За тях се твърди, че са  мезоамерикански артефакти от епохата преди Колумб - или най-малко по този начин споделят откривателите им. Тези изказвания обаче са опровергани за всички мостри, предоставени за разбор. Резултатите от изследванията демонстрират, че кристалните черепи са създадени в средата на 19 век или по-късно, съвсем несъмнено в Европа, по време, когато ползата към античната просвета е бил прекомерно нараснал. Изглежда, че черепите са създадени в Германия, доста евентуално в работилници в град Идар-Оберщайн, прочут с изработването на предмети, направени от импортиран бразилски кварц в края на 19 век.
Легендите за кристални черепи с мистични сили не попадат в действителни мезоамерикански или други индиански митологии, притчи и сказания. 
Но свързването на странните произведения с паранормални феномени е съблазнително за Холивуд, придвижването Ню Ейдж, създатели на научно-фантастични разкази, мистици, езотерици и прочие

Според някои неофициални източници 12 от 13 достоверни черепа към този момент са в частни сбирки.В края на 19-ти век музеите в Лондон и Париж демонстрират кристални черепи като истински мезоамерикански религиозни реликви, само че на този от фотографията, поместен в Британския музей, произходът е незнаен.

Днес водещи учени настояват, че цялостният разбор на кристалните черепи е неосъществим заради характерностите на кварцовия кристал. Кварцът не може да бъде надраскан и върху него няма никакви следи, по които да може да бъде избрана възрастта му. Независимо дали изделието е сътворено в този момент или преди 10 000 години - датирането на този стадий е невероятно.
Все отново дано не забравяме, че някои антични цивилизации като маите са разполагали с разнообразни високи технологии за ваяне и рязане и е било по силите им да създадат такива кристални черепи. Има уверени в правотата си археолози, твърдящи, че находките, които се считат за достоверни след стотиците други препоръчани за разбор, имат античен генезис и може да са носители на невероятна мощ, която към момента не може да бъде разгадана.
Има и изказвания, че кристалните черепи са антични артефакти, оставени от извънземни или са остатъци от изгубени човешки цивилизации. Сред мистиците битува поверие, че тайната на черепите ще бъде разкрита едвам когато 13-те оригинала бъдат събрани на едно място и образуват клъстер. Според сказанията на американските индианци в космоса има 12 населявани планети и всеки от тези черепи съдържа информация за всяка, в това число Земята.
Дори учените да са безсилни да отговорят на въпроса за произхода на кристалните черепи, въпреки всичко остава въпросът за какво те са толкоз идентични и за какво са публикувани на разнообразни места по земята. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР