Възможно ли е Иван Гешев да изпълни докрай мандата си

...
Възможно ли е Иван Гешев да изпълни докрай мандата си
Коментари Харесай

Гешев не бил в онзи списък на премиера Кирил Петков

Възможно ли е Иван Гешев да извърши до дъно мандата си като основен прокурор - подобен въпрос се върти в публичното пространство след разпита на премиера Кирил Петков в прокуратурата. И отговорът е може би, в случай че Гешев се заеме съществено със свадите, които от много време са в центъра на публичното внимание. Става дума за " Барселона гейт ",  " тайнствената " Мата Хари " с фотоапарата, чекмеджето с евра и златни кюлчета на Бойко Борисов, кражбата на средства от автомагистрала " Хемус ", " Осемте джуджета "...

Подобен извод може да се направи, откакто министър председателят Кирил Петков разяснява разпита. Както е известно, по-рано през днешния ден (сряда, 9 февруари) на влизане в прокуратурата министър председателят съобщи, че носи директория с 19 имена на хора, които съгласно него имат въздействие както върху престъпни, по този начин и върху стопански закононарушения. " Иван Гешев не е в листата ми ", многозначително съобщи на излизане от разпита Петков.

От изказванията му след края на разпита му излиза наяве, че министър председателят се надява прокуратурата да си свърши работата по показаните от него данни и имена. Петков още веднъж акцентира, че обществото и държавното управление не са удовлетворени от работата на държавното обвиняване. " Надявам се, че предоставените от мен данни ще концентрират прокуратурата. Иван Гешев не е в листата ми. Не сме удовлетворени от него като осъществената от него последна активност и цялото общество би се радвало да получи оставката му ", съобщи министър председателят.

Той изрази вяра, че откакто персонално той е внесъл въпросните имена в държавното обвиняване, прокуратурата ще даде всичко от себе си, с цел да проверява данните. " Обществото чака правдивост, прокуратурата да си свърши работата. Голяма въпросителна слагаме пред това, дали основният прокурор си е правил както би трябвало работата до този миг. Досега не е имало министър председател, който да споделя тези имена, които показах, не ни е боязън от никого. Никой не е над закона, прокуратурата би трябвало да се занимава с проблеми от огромно публично значение ", съобщи министър председателят.

Поводът за разпита бe срещата на министър-председателя с основния прокурор Иван Гешев предишния петък, когато Петков е показал имена и прякори на хора, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпната престъпност в страната, само че против тях не са подхванати дейности за търсене на наказателна отговорност.

В 15.00 ч. на разпит е призована и Лена Бориславова - шеф на кабинета на Петков, която също е участвала на срещата с Гешев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР