Възможно ли е два пъти да се окажеш длъжник на

...
Възможно ли е два пъти да се окажеш длъжник на
Коментари Харесай

Абсурден казус: Два пъти длъжник на Топлофикация София, без да си живял в столицата

Възможно ли е два пъти да се окажеш дебитор на " Топлофикация София ", без в никакъв случай да си живял в столицата или да имаш парцел там? И арбитър реализатор да ти запорира сметките, а даже и да ти тегли от спестяванията. С този парадокс се бори Цанка Димитрова от Русе, към този момент цели 6 години. Въпреки че още през 2015 година от " Топлофикация " признават, че е станала техническа неточност. За парадокса описват от Българска национална телевизия.

През 2015 година Цанка Димитрова за първи път получава правосъдно уведомление, че дължи на " Топлофикация София " 2300 лв. за неплатени сметки дружно с още трима души. Периодът е 2013-2014 година, а по това време тя дори живее в чужбина.

" Внезапно ми се наложи да се прибера в България и узнавам, че аз съм дебитор на " Топлофикация София ", където аз в никакъв случай не съм живяла, в никакъв случай не съм имала адрес, в никакъв случай не съм имала квартира. Абсолютно в никакъв случай, нищо не съм имала в София като парцел ", съобщи Цанка Димитрова.

Подава несъгласие в Софийския областен съд. Софийска районна прокуратура прави лично следствие и се произнася, че има корист с персоналните ѝ данни.

" Извършили са разпити или информации с в действителност живущите на този адрес и с тогавашния юрист на " Топлофикация ". И двете страни споделят, че аз в никакъв случай не съм живяла на този адрес. Но, има едно само че. Живея си умерено и прелестно допреди 2-3 седмици, когато взех решение да си упражня правото на онлайн банкиране. И откривам, че аз съм дебитор. Моите сметки са запорирани от частен правосъден реализатор, отидох по банките и познайте за какво, кой- " Топлофикация София ", добави Цанка Димитрова.

А сумата, която дължи на " Топлофикация София ", съгласно запорното известие, към този момент е над 9350 лв.. Веднага написа до частния правосъден реализатор, че още веднъж е станало комплициране, а той ѝ дава отговор, че не може да се произнесе по отношение на позволена фактическа неточност. И незабавно тегли пари от сметката ѝ.

Екипът на Българска национална телевизия се обърна със питане и до " Топлофикация София ". От там дадоха отговор, че грешката произлиза от документи в интервал, в който потребителите и притежателите на парцели са били посочени единствено с имена, без други идентификационни данни. В следствие грешката е мултиплицирана автоматизирано. Но към този момент са осъществени корекции в базата данни на сдружението.
За Цанка Димитрова обаче остава неразбираем фактът:

" Много странното нещо, по какъв начин моето ЕГН, моите персонални данни попадат в тяхната база данни и още повече, че аз им дължа пари? ", сподели още Цанка Димитрова.

По този въпрос от " Топлофикация София " мълчат. Но ѝ сервират извинения. А запорът по сметката ѝ продължава да е реалност. Цанка Димитрова ще отстоява истината до дъно и ще си наеме юрист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР