Възможно ли е да заобичате паяците? Лондонският зоопарк се надява

...
Възможно ли е да заобичате паяците? Лондонският зоопарк се надява
Коментари Харесай

Лондонският зоопарк лекува страха от паяци с хипнотерапия

Възможно ли е да заобичате паяците? Лондонският зоопарк се надява на тъкмо това, написа организация Ройтерс.

Много хора изпитват смут, а други – пищят при типа им. След къс урок за превъзмогване на страха, група хора обаче напущат задоволени зоологическата градина.

В Австралия могат да бъдат открити минимум 2000 типа змии и към 170 типа паяци - някои от тях са извънредно рискови за хората

Там са съставили специфична стратегия за справяне с тази уплаха , която беше посетена през почивните дни от десетки хора. С тях работи психолог, а след сеанса искащите могат да допрян косматите животинки, без да пищят от смут.

Много хора се опасяват от паяци , само че в крайната си форма арахнофобията може да бъде опустошителна. „ Има лондончани, които се реалокират в друго жилище, в случай че видят тези „ гадинки “ в своето “, изяснява Дейв Кларк, който се грижи за огромното многообразие от паяци в зоопарка.

Новороденото е високо към 1,5 метра и 30 минути след появяването си на бял свят към този момент седи на краката си

Програмата „ Приятели на паяците “ на Лондонския зоопарк оказва помощ на хората да преодолеят този боязън. В течение на един следобяд участниците се подлагат на хипнотерапия за поправяне на подсъзнанието и по-късно влизат в пряк контакт с животинките.

Те минават през нещо като тунел с буйна растителност и голям брой разнообразни по величина паяци. Последният тест е да държат в ръцете си огромен окосмен образец.

Животното е неработоспособен, не се движи от недохранване

Резултатите през уикенда (27 и 28 май) демонстрираха, че огромна част от участниците реагират с вдъхновение на програмата и в края на образованието са подготвени да оставят паяка да се разхожда в ръцете им, без да изпитват и грам терзание от това.

Управата на зоологическата градина твърди, че програмата има 90% успеваемост.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР