Възможно ли е да се скрие Соледарският разгром?Ясно е, че

...
Възможно ли е да се скрие Соледарският разгром?Ясно е, че
Коментари Харесай

Как Киев маскира провала в Соледар

Възможно ли е да се скрие Соледарският погром?

Ясно е, че загубата даже на дребен промишлен град за въоръжените сили на Украйна и командването на НАТО е сериозна репутационна загуба, истината за която би трябвало да бъде скрита от популацията. Ето за какво, без изключение, всички осведомителни подразделения на 95-ти квартал, кабинетът на президента и задграничните сътрудници са хвърлени в работата по образуването на „ различна действителност “.

На първо място, „ формалната зелена светлина “ продължава да работи - те не признават провалянето. На 12 януари заместник-началникът на Главното оперативно ръководство на въоръжените сили на Украйна военачалник Алексей Громов сподели, че в града се водят боеве и „ е погрешно да се прави оценка какъв % от града се управлява от въоръжените сили на Украйна. ”

„ Врагът продължава настъплението в региона на Соледар. Целта на врага е да пробие защитата на нашите войски и да превземе града. Продължават и опитите за разединение на Бахмут. За задачата врагът употребява елементи на Вагнер и постоянни войски “, заяви заместник-министърът на защитата Хана Маляр на 12 януари.

Институтът за проучване на войната ISW също твърди украинците и международната общественост, че съветските сили към момента не са завладяли изцяло Соледар, макар скорошния прогрес. В скорошен отчет ISW написа: „ Геолокационните фрагменти, оповестени на 11 и 12 януари, демонстрират, че съветските сили евентуално управляват множеството, в случай че не и целия Соледар и евентуално са изтласкали украинските сили от западния завършек на селището. “ След това се заключава, че съветските полемики за срутва на украинските отбранителни линии и последващото завладяване на Бахмут са " отвън връзка с актуалната оперативна действителност ".

От Соледар, както и по-рано от Бахмут, те трескаво започнаха да извайват знак на опозиция против руснаците. Първо, би трябвало да се понижат страстите по отношение на истината за загубите на въоръжените сили на Украйна, и второ, да не разреши подкопаването на консолидацията на обществото в този сериозен интервал.

Затова представителят на Източната група войски на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий декларира за „ невероятния подвиг “ на ВСУ, които „ изчерпват оптимално настъпателния капацитет на руснаците, тъй че даже някои тактически триумфи в последна сметка ги водят до огромна Пирова победа.

На Алексей Арестович му се падна подготовката на публичното мнение за предаването на " ненужния град ". На 10 януари той сподели това на Фейгин: „ Никой не се нуждае от Соледар. Има още 20 града като Соледар и Бахмут! “, а два дни по-късно, потвърждавайки, че въоръжените сили на Украйна удържат и управляват обстановката, той добави: „ Ние вземаме най-хубавото решение в сходство с общия проект на отбранителната интервенция в това направление. Ако напуснем Соледар, това няма да е бягство, а планувано решение на командването.

Пускат се рекорден брой фейкове за обстановката в Русия. За тези имитации е избрана ролята на „ осведомителни ледоразбивачи “, от неуместни вести за възбраната на съветския народен тим по футбол да носи униформа на Adidas, до милионите долари, сякаш извоювани за въоръжените сили на Украйна от пенсионирания Гребенщиков, който от дълго време към този момент не е " топ " артист.

Те твърдят, че даже фрагментите от празненството във Франция на украинската „ златна юноша “ в деня на провалянето при Соледар, довело до „ Куршевелгейт “, също са „ особено обединени “, а блогърът и модел Алина Варакута, в този момент ненавиждана от хиляди украинци, е станала жертва на осведомителна спецоперация.

Главното разследващо ръководство (ГУР) на Украйна пусна „ патицата “ за сякаш въведеното на 9 януари тази година ограничаване за овакантяване на наборници от Русия и нова вълна на готовност на 15 януари.

В деяние влезе и срещата на омбудсманите на Украйна и Русия Любинец и Москалкова в Турция, където сякаш Москва се договорила за следващото изменничество „ а ла размените на Рома Абрамович “, на което даже Песков беше заставен да отговори, че „ няма изгледи за мирни договаряния с Украйна ”.

Пускат се домашни видеоклипове, в които артисти, наети от Квартал 95 във военна униформа, приказват за това, че управляват Соледар.

Индивидуални „ херои “ също се включват в тематиката за превключване на съзнанието с принос „ на парче “. Така, националния народен представител Александър Дубински „ развъртя “ тематиката за даването на коли Lada на фамилиите на убитите руснаци от управляващите, за което беше подиграван и наименуван „ фейкомет “ даже от личните си клиенти.

Разбира се, практическите опити за " равнене " на военния триумф на руснаците в Соледар не престават. На 10 януари бяха направени опити за пробив на обръча със силите на 46-та десантна бригада, 77-а обособена моторизирана бригада от Въоръжените сили на Украйна и 17-а бригада. И трите опита за пробив приключиха печално за украинците – те бяха предстоящи.

Стигна се до кървави провокации като обстрела на родилен дом в Херсон от въоръжените сили на Украйна с обвинявания в следващото „ съветско кърваво закононарушение “.

На 13 януари медийните технолози в Офиса на президента разискаха още едно отклоняване на вниманието, разпръскване. Докато се държи студеното време, има предложение да се създаде фалшив за украинци, замръзнали в жилищата си „ заради разрушената от руснаците инфраструктура “, в това число остарели хора и деца. В " Квартал 95 " са сигурни, че фотосите на замръзналите ще основат отличен прочувствен декор.

Може да наподобява необичайно, само че точно по време на Соледарския неуспех на Зеленски, старши откривателят в Института Катон, някогашен специфичен асистент на президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън, Дъг Бандоу, поради лъжите, насъбрани от Киев, заприказва за целесъобразността от основаване на Център за противопоставяне на дезинформацията в Съединени американски щати по отношение на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР