Възможно ли е да съществува човек, който в ролята си

...
Възможно ли е да съществува човек, който в ролята си
Коментари Харесай

Корнелия Нинова и БСП: съществуват ли или са материализиран парадокс? |

Възможно ли е да съществува човек, който в ролята си на вицепремиер и министър на стопанската система подписва позволения за експорт на оръжие, a твърди, че не се изнася оръжие за Украйна? Възможно ли е да има вицепремиер, който да е в съпротива на държавното управление, в което взе участие? Възможно ли е този същият вицепремиер и партията му неведнъж да настояват, че ще изоставен обединението, в случай че България изпрати военна помощ на Украйна, само че даже и да има такава, обединението да си остане цяла?

Парадоксът Нинова

От позиция на логиката, отговорът на всички тези въпроси е " не ". Защото в случай че отговорът е " да ", това би било абсурд. Но “да ” е правилният отговор, тъй като приказваме за лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Според гореоописаната логическа верига излиза, че Корнелия Нинова е абсурд. Тя не би трябвало да съществува, защото логичен не е допустимо човек да е съпротива на самия себе си.

Противно на логиката и съдейки по медийния ѝ облик, обаче, Нинова не просто съществува, само че е и много дейна. Така остава опцията тя да е материализиран абсурд, формиран от темпорален срив във времево-пространствения континуум. За тази догадка могат да се намерят доста доказателства.

Примерно Нинова продължава да твърди, че България не изнася оръжие за Украйна. " Всякакви спекулации сега, че действително се изнася - още веднъж удостоверявам - нито един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за сред 50 и 60 страни, само че всичките са с краен консуматор тези страни. България не може да реализира надзор какво се случва по-късно. При нас няма нито един контракт нито за Украйна (...), нито с Русия, държа да отбележа ", сподели за следващ път в петък Нинова. В същото време всеки ден изхвърчат самолети от Бургас и София (и то какви, като най-големият товарен аероплан в света - украинският Руслан) и кацат в полския град Жешов. Летището на намиращия се на 90 км от Украйна град е логистичен хъб за разпределение на военни и филантропични помощи за Украйна. Дори американските компании медиатори разкриха схемата в материал на " Ню Йорк Таймс ", по която медиатори купуват муниции. Но Нинова продължава да твърди, че не се изнасят български оръжия за Украйна.

След конференция на " Продължаваме промяната " (ПП) от сряда и визитата на държавната дегелация в Украйна стана ясно, че България ще подари и изцяло публично оръжие и/или муниции за руските оръжия на Украйна. Нападнатата от Владимир Путин страна има незабавна потребност от тях. За разлика от страните от НАТО, Българската войска има доста такива муниции на склад и това количество може бързо да бъде попълнено от българската оръжейна промишленост, която явно се е активизирала. Една от компанииите – казънлъшкият Арсенал – разгласи на уеб страницата си съвсем 300 свободни работни места.

" Правителството реши ли да се изнасят оръжия и муниции за Украйна, да - Българска социалистическа партия ще напусне обединението ", съобщи за следващ път през вчерашния ден лидерката на левицата и вицепремиер по стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. Тук, в това изявление, евентуално е прикрито “ключето ”, с което Нинова си мисли, че ще излезе от ситуацията. Защото тя не споделя по какъв начин ще постъпи, когато Народното събрание гласоподава “за ” даването на военна помощ. А по всяка възможност даряването ще стане тъкмо по този начин, а не с решение на кабинета. Бойко Борисов към този момент разгласи, че ГЕРБ ще поддържа такова решение. Така гласовете стават задоволителни, номинално Министерскитя съвет няма да е предложило такава помощ, а Нинова ще е “победителка ”. Но дарението ще е реалност.

Като с котката на Шрьодингер

От началото на този кабинет Нинова играе игра, в която хем взе участие в демократично и демократично държавно управление, хем подава проруски, антизападни, популистични и по едно и също време консервативни послания, защото си мисли, че това чака да чуе отмиращият по натурален метод електорат на Българска социалистическа партия. Така Нинова се явявава в позицията на “котката на Шрьодингер ” от едноименния опит от квантовата механика, която хем е жива, хем е умряла. Тя и партията ѝ обаче не могат дълго да се намират в тази парадоксална позиция, в която желаят - да получват богатствата на властта, само че не и да носят негативите, за което си има и много нецензурана национална сентенция. Всеки един ден във властта им носи политически негативи.

Съществуването на парадокса Нинова е допустимо поради парадоксалното българско общество, което пространствено се намира (бива държано умишлено) сред Изтока и Запада. Темпорално сякаш същестува през днешния ден, само че в действителност в него има живи реликти от преди повече от 30 години. Идейно и политически е със Запада, само че не може да се откъсне от въздействието на Изтока. Точно подобен абсурд е и Българска социалистическа партия, която сякаш е българска, европейска и социалистическа партия, само че действително е проруска, консервативно-популистка групировка с аромат на комунистически пантеон и постоянно упреквана в корупционни практики.

Zомбираният електорат е малко, а съперниците доста

Проблемът на това държание е, че в тази пазарна предизборна ниша – център-ляво-кафяво – стана пренаселено. Там са Българска социалистическа партия, Възраждане, Атака, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, Марешки, а за терена загрява и някогашният боен министър и длъжностен министър председател Стефан Янев, с единия крайник е там и партията на Слави Трифонов. Колкото и да е шумна пропутинската агитация и глашатаите на Кремълр Zомбираният електорат не е толкоз огромен, че да има за всички тях. А колкото повече са съперниците в нишата, толкоз по-малко партии ще влязат в Народното събрание.

Твърде евентуално е Българска социалистическа партия и Нинова да са политически мъртвец, само че да не го знаят. Това ще стане ясно след отварянето на кутиите с бюлетините, тъкмо както приключва опитът с котката. Защото пътешестване във времето и пространството е парадоксално и, съгласно теориите на физиката и фантастиката, не води до добър край. При него краят настава, когато човек от предишното срещне себе си в бъдещето, или противоположното. А тъкмо това прави Българска социалистическа партия под управлението на Корнелия Нинова.

* Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло, както на OFFNews.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР