Възможно ли е да развиеш успешен бизнес у нас, ако

...
Възможно ли е да развиеш успешен бизнес у нас, ако
Коментари Харесай

Българи в престижна класация на Форбс за млади предприемачи

Възможно ли е да развиеш сполучлив бизнес у нас, в случай че си единствено на 26 години? Татяна Миткова и Велизар Шулев, които попадат в влиятелната ранглиста на "Форбс " - "30 под 30 " за млади бизнесмени, описват прд БТВ по какъв начин може да се случи това.

Той приключва "Компютърни науки " в Глазгоу, а тя – "Право " в Берлин. Създават програмен продукт, който обработва искове на пасажери за проблеми с полети. Избират да развиват бизнеса си у нас.

Успеят ли да вземат обезщетение, удържат комисионна от 25%. Първата година резултатите не са впечатляващи, само че те не се отхвърлят.

За да развият бизнес, им би трябвало капитал, а те нямат личен. Успяват обаче да убедят американски фонд, който влага в рискови стартъпи да ги финансира със 150 000 $.

Така стартира разрастването на бизнеса. Днес имат 22 чиновници и годишен оборот от близо 1 милион евро. Казват, че триумфът има цена – изисква труд и неизменност.

Моята рецепта е да харесваш това, което правиш. Да вярваш, че ще се случи, даже когато всичко демонстрира, че шансът да се случи от време на време не е доста огромен, споделя Велизар.

Другата загадка на триумфа е вярната оценка на пазара. Според младите бизнесмени годишно 8 милиарда евро би трябвало да се изплащат като компенсации за проблематични полети. От тях по-малко от 5% доближават до пасажерите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР