Възможно ли е да научим нов език само за 15

...
Възможно ли е да научим нов език само за 15
Коментари Харесай

Как да научим нов език за 15 минути на ден

Възможно ли е да научим нов език единствено за 15 минути дневно? Подвеждащ въпрос, само че да. Оказва се, че едно 15-минутно образование дневно би имало доста по-голямо отражение върху паметта и обогатяването на лингвистичните ни качества спрямо интензивно образование в академична среда, което доближава до 90 минути дневно.

Причината е, че когато се опитваме да абсорбираме огромно количество информация, се затрудняваме с разбирането ѝ . Мозъкът ни е организиран по този начин, че да филтрира данните, които съгласно него са нужни за естественото действие на организма, и да подценява така наречен "информационен звук ".

 Pexels

За да "запечатаме " информация в дълготрайната ни памет, би трябвало да я преговаряме и да вършим препратки. Доказано е, че можем да възприемем пълноценно до седем нови фактологии едновременно. Така 15 минути ежедневна процедура наподобяват изцяло задоволителни.

Когато започваме да учим нов език, от нас се изисква да наизустим базов речник с съществени думи. В колкото повече разговори ги включваме и опитвам с разнообразни отзивчиви обстановки, толкоз по-голяма възможност има те да останат в дълготрайната ни памет за по-дълго време.

Разбира се, не е належащо 15-те минути да бъдат спазвани прецизно. Освен това би трябвало да имаме поради персоналните си просветителни условия. Оказва се, че има два типа възпитаници - тези, които се усещат удобно, когато работят по график, и тези, които елементарно се отегчават от еднообразието и бързо губят мотивация. При първите работи по-консервативният метод, който предлага прецизна стратегия, която рутинно да се съблюдава всекидневно. При втория вид характери се предлага честа промяна на просветителната атмосфера и периодично повтаряне на преговор на материала с асимилиране на нова информация.

 Pexels

Необходимо е най-малко един път седмично да вършим опит да прилагаме новия език в действителния живот. Ако се пробвате да научите испански, да вземем за пример, открийте локален ресторант и поздравете личния състав с първата класическа фраза, която научите на този език. Слушайте подкаст, бъдете дейни в световните обществени мрежи.

Най-важно е да приемем като персонален ангажимент да научаваме нещо ново всеки ден. Дори да е единствено за 5 минути.

Не забравяйте, че би трябвало да се стремите да откривате причинно-следствени връзки сред новите думи изрази. И в случай че сте стимулирани и непрекъснати, напълно скоро ще прибавите още един непознат език към палитрата ви от познания и умения.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР