Възможно ли е българската конституция да бъде подчинена на чужда...

...
Възможно ли е българската конституция да бъде подчинена на чужда...
Коментари Харесай

Петков за двойното гражданство: Възможно ли е българската конституция да бъде подчинена на чужда |

" Възможно ли е българската конституция да бъде подчинена на непозната... Не можем да подчиним българската конституция на административни актове на трети страни ", по този начин служебният министър на стопанската система Кирил Петков разяснява проблема с двойното поданство преди началото на Консултативния съвет за национална сигурност.

Репликата му е във връзка обстоятелството, че той е направил отвод от канадското си поданство, преди да влезе в служебния кабинет, само че не може да подсигурява за бързото решение на Отава. 

Петков акцентира за следващ път, че е спазил законовите разпореждания.

Сагата с двойното поданство на служебния министър стартира с въпрос по време на чуването на Петков в Народно събрание от страна на " ИТН ". От партията го нападнаха с обвинявания, макар че Кирил Петков бе измежду поканените в проектокабинета на Има Такъв Народ.

По-рано през днешния ден от ГЕРБ оповестиха, че ще упорстват за. Даниел Митов, Радослав Чолаков и Анна Александрова внесоха в Конституционния съд искане за оповестяване на противоконституционно назначението на Кирил Петков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР