Възможно ли е България да бъде част от центъра в

...
Възможно ли е България да бъде част от центъра в
Коментари Харесай

Медиите на европейски теми - между клишето и манипулацията

Възможно ли е България да бъде част от „ центъра ” в стопански и политически смисъл, блуждаейки в периферията на европеизираните обществени сфери? С други думи, можем ли да имаме европейски заплати и европейски стандарти, без да се интересуваме какво се случва с Европейския съюз и за какво? За това приказваме преди представянето на книгата „ Център и външна страна на европеизираните обществени сфери ” с създателя й - журналиста Ралица Ковачева.

Макар и научно проучване, книгата е написана на лек и понятен език, което я прави подобаваща за разнороден кръг читатели. Тя се занимава с двете най-актуални тематики в Европейския съюз - бъдещето на Съюза и „ Брекзит ”. Появява се пред бъдещите си читатели в най-точния миг - при започване на сериозното разискване на „ Бялата книга за бъдещето на Европа ” и в навечерието на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Ще разберете и че когато отразяването на европейските тематики в българските медии е спорадично, незадълбочено, постоянно даже манипулативно и спекулативно, няма по какъв начин българските жители да са осведомени какво се случва и да имат визия по какъв начин България взе участие в процесите.

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР