Възможно е затваряне на правителството. Ето 3 начина да защитите парите си сега.

...
До 1 октомври остават само няколко дни, а заедно с
Коментари Харесай

До 1 октомври остават само няколко дни, а заедно с това и крайният срок за финансиране на правителството. Без законопроект за финансиране до събота, правителството ще спре работа и финансирането за федералните агенции ще свърши. Но затварянето няма да засегне само определени сектори на правителството; вероятно ще отекне и на Уолстрийт, което засяга портфейлите на милиони американци.

На фона на упоритата инфлация и високите от десетилетия лихвени проценти, предназначени да се борят с нея, много американци вече усещат затягане на бюджета си. Спирането на правителството може да бъде още една лоша новина. За щастие има някои изпитани методи, които могат да помогнат за облекчаване на някои от икономическите болки – някои от които дори използват средата на повишени лихвени проценти като предимство.

Започнете, като проучите опциите за своя CD акаунт тук сега, за да научите повече.

3 начина да защитите парите си сега

Ето три начина, по които спестителите могат да защитят парите си в лицето на затваряне на правителството.

Отворете CD

CD, известен също като сертификат за депозит, е чудесен начин да защитите парите си във всяка икономика, но сега е особено изгоден. CD сметките в момента печелят експоненциално по-високи проценти от повечето обикновени спестовни сметки (мислете 5,5% в сравнение с 0,45%). И те са в безопасност. Парите, които депозирате, ще бъдат същите пари, които са там, когато изтече срокът на вашия CD, само малко повече благодарение на този повишен лихвен процент.

И не само, че CD ще бъде защитен срещу по-големите икономически насрещни ветрове (поради естеството на заключен срок на CD, при който спестителите няма да имат достъп до парите си без наказание), но и също така ще бъдат защитени срещу импулсивни покупки или други непосредствени икономически нужди.

Вижте колко повече бихте могли да спечелите с компактдиск тук.

Отворете спестовна сметка с висока доходност

Високодоходните спестовни сметки работят по същия начин като обикновените спестовни сметки, само че при много по-висок лихвен процент. Въпреки че тези акаунти може да не предлагат фирмения щит, който предлага CD, те също така няма да предложат същата променливост, която може да изпитате, като съхранявате парите си другаде. Плюс това, няма да загубите никакви пари със сметка с висока доходност и вероятно ще печелите с повишена ставка и тук (лихвените проценти са сравними с CD-та).

В най-лошия сценарий спестителите просто ще видят как лихвеният им процент намалява, но принципът им ще остане същият. А в днешната икономика и при затваряне на правителството на хоризонта, това се смята за голяма полза.

Започнете с най-лихвена спестовна сметка с висока доходност сега.

Изчакайте

Понякога най-добрият финансов подход изисква най-малко работа. Във времена като тези това означава да останете спокойни за малко по-дълго. Не кандидатствайте за нов кредит или заем. И направете всичко възможно, за да избегнете добавянето на дълг, който вече имате. Поддържайте баланса по кредитната си карта минимален — или, по-добре, изплатете го изцяло. И проучете начини да създадете фонд за спешни случаи — или бързо да разширите този, който вече имате.

С всичко казано, не забравяйте, че спирането на правителството, ако се случи, ще бъде временно. И инфлацията в крайна сметка ще се охлади и лихвените проценти ще се понижат. Така че ходовете, които правите сега, не трябва да са постоянни, но те трябва да бъдат част от ежедневните ви финансови навици засега.

Долната линия

С триото на правителството затваряне, инфлация и повишени лихвени проценти, може да почувствате, че финансовите ви възможности са ограничени. Но все още има някои ефективни начини да се борите с тези проблеми и да защитите парите си - като компактдиск и спестовна сметка с висока доходност са два ефективни начина за защита и увеличаване на печалбата ви. И междувременно помислете за неотпускане с някои други финансови ходове. Така че не кандидатствайте за допълнителен кредит, ограничете текущото използване на кредитната си карта и сведете общите си разходи до минимум.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР