Възможно е, вероятно е цялата офанзива, която беше предприета срещу

...
Възможно е, вероятно е цялата офанзива, която беше предприета срещу
Коментари Харесай

Николай Павлов: Цялата офанзива срещу "Булгаргаз" е полека-лека да бъде изтласкан от пазара

Възможно е, евентуално е цялата атака, която беше подхваната против " Булгаргаз ", без сортиране на средства, да е точно за това " Булгаргаз " малко по малко да бъде изтласкан от пазара. Това съобщи пред БНР досегашният изпълнителен шеф на сдружението Николай Павлов.

" Какво се цели? Промяна в нормативната уредба, с цел да може " Булгаргаз " да бъде единствено публичен снабдител и всички количества най-евтин газ да отиват на контролирания пазар, където са топлофикационни и газоразпределителни сдружения. А скъпият газ вероятно да бъде продаван на бизнеса. По този метод ще се даде опция на тези компании, на тези търговци, които не могат да бъдат конкурентни на " Булгаргаз ", да влязат стремително на пазара и да завладеят пазара. И в действителност промишлеността ще заплаща цените, които сега са годни в Европа, които са 30-40% по-високи от цените на " Булгаргаз ". Ето това е цялата работа ".

" Има подозрения, че ще се намърдат и други търговци, които от дълго време имат вкус към българския пазар ", уточни Павлов, визирайки приключването на " краткотрайното съглашение за промяна на точка на доставка, краткотрайната договореност за доставка на избрани количества на гръцката мрежа, в същото време изтича и съветският контракт ".

Относно приключването на контракта с " Газпром " някогашният шеф на сдружението разяснява още, че страната би трябвало да дефинира каква ще бъде енергийната политика във връзка с газовите доставки. Преговорите с " Газпром " би трябвало да приключат най-късно до края на май, посочи той. " Това са извънредно тежки договаряния, доста са консервативни в договарянията. Същото се отнася и за азерите ".

" Булгаргаз " не е вземал неверни решения, безапелационен е Николай Павлов. Според него сдружението не е отказвало никакви доставки за сметка на съветски газ и това би трябвало да е ясно на цялото българско общество. Информацията по преговорния развой е налична в БЕХ, в Министерство на енергетиката, в Министерския съвет, добави той.

" На политическо равнище имаха цялото време на света сред май и в този момент да договорят по-големи количества ", означи Павлов. Относно IGB връзката сред България и Гърция Николай Павлов акцентира, че се спуска димна завеса, прикрива се неуспеха и " цялата мръсотия се хвърля върху " Булгаргаз ". В продължение на месеци на обществото се внушават неистини по отношение на " Булгаргаз ", безапелационен е досегашният изпълнителен шеф.

По думите му с внушения и операции министри се надяват да накарат хората да повярват в тези неистини. Поредната неистина съгласно него е, че новият съвет на шефовете е пуснал заявката за новата цена за понижение на цената с 18%. В България като подвластна от външни фактори страна такива решения не могат да се вземат, сподели Павлов.

" Новото управление е разгласило известие, че е намерило компанията без наличие. Какво значи това? Това изрично не дава отговор на истината. " Булгаргаз " не е фабрика за инсекти. В " Булгаргаз " остават на работа 44 специалиста, които са квалифицирани и са в курса на нещата ", разяснява Николай Павлов след обвиняванията от страна на ръководещите, че дружно с него от сдружението се отдръпват други специалисти и го оголват.

" Булгаргаз " е в чудесно финансово положение, оставяме компанията с положителни контракти, повтори още веднъж Николай Павлов. Мораториумът навреди на топлофикационните сдружения, на тях са им замразени цените на парното, а купуват по пазарни цени от " Булгаргаз ". Това отваря при тях ликвидна дупка. Вече трети месец няма безусловно никакви обезщетения, разясни Павлов.

" Булгаргаз " няма нито един лев просрочено обвързване. Всичко е изплатено до последната стотинка ", увери някогашният шеф на сдружението. " Цялата документи, цялата информация се намира в деловодната система, каквато ние я изградихме ", съобщи още Николай Павлов.

По думите му през 2015 година деловодството е било " на тетрадка ". Павлов дефинира като доста позитивна вест това, че " към този момент има проглеждане в министерството по какъв начин се ценообразува, по какъв начин се вършат поръчки, какво влиза в микса ". " Поздравления, дано по този начин да продължава – да чете, да се образова и доста бързо ще разбере газовия бизнес. "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР