Възможно е Вагнер Груп да се опитва да принуди мобилизирания

...
Възможно е Вагнер Груп да се опитва да принуди мобилизирания
Коментари Харесай

ISW: Вагнер Груп насила мобилизира и московчани

Възможно е " Вагнер Груп " да се пробва да принуди активизирания съветски личен състав да подпише контракти с " Вагнер ", евентуално за да компенсира загубите на " Вагнер " в Украйна. В обществена тъжба, оповестена на 16 април, мобилизиран личен състав от областите Москва и Иваново твърди, че " Вагнер Груп " е принудила 170 души от активизирания личен състав да подпишат контракти с частната военна компания на готвача на Путин - Евгений Пригожин.

Това се споделя в дневния разбор за обстановката на фронта в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Преди това съветски източници твърдяха, че 100 души мобилизиран личен състав в Луганска област са изчезнали на 7 април , откакто са отказали да подпишат контракти с групата " Вагнер ", а на оповестените на 11 април геолокационни фрагменти се вижда по какъв начин личният състав на " Вагнер " задържа активизирания личен състав в Кадиевка, преди да го ескортира до неизяснен полигон.

Руското министерство на защитата (МО) може да позволи на активизирания личен състав да извърши отговорностите си по работа, като подпише контракти с " Вагнер ", макар че статутът на активизирания личен състав, в началото разпределен в стандартни съветски елементи, които са подписали контракти с " Вагнер ", не е явен.

Съобщенията за едва подготвен мобилизиран персонален състав от страна на " Вагнер ", в допълнение към смяната на метода към обмена на пленници, допускат, че " Вагнер " от ден на ден се отчайва откъм работна ръка, защото продължава да организира мощно настъпателни интервенции в и към Бахмут.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров също разяснява размяната на пандизчии на 16 април. Кадиров заяви, че петима чеченци са се върнали в границите на размяната на пленници, само че че е отказал да ги посрещне при идването им в Грозни.

Кадиров съобщи, че петимата чеченски бойци би трябвало да потвърдят достойнството си, като се върнат на фронтовата линия, заявявайки, че чеченците не поясняват пленяването като мотив да сложат оръжие, а като деяние, което им е наложено.

Кадиров евентуално употребява размяната на военнопленници, с цел да укрепи личната си известност на кадърен и жесток силовак .
 Липса на военни и висока престъпност във
Липса на военни и висока престъпност във " Вагнер " - проблеми пред Русия в Украйна

Поредният разбор на бойните дейности на " Института за проучване на войната "

На 16 април групата " Вагнер " върна 130 украински военнопленници, което допуска, че " Вагнер " може да е взела участие в размяната без значение от съветското Министерство на защитата (МО).

Украински източници потвърдиха, че 130 украински военнопленници са се върнали в Украйна, само че не прецизираха какъв брой съветски военнопленници са били разменени на собствен ред.

Руското МО се отклони от нормалната си рутина и въобще не удостовери размяната на пленници. Финансистът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин разгласява видеоклип, на който се вижда по какъв начин силите на " Вагнер " приготвят украинските военнопленници за размяната .

Липсата на удостоверение от страна на съветското МО, контрастираща с ангажираността на Пригожин с размяната, може да подсказва, че групата " Вагнер " поддържа несъмнено равнище на автономност по отношение на съветското МО и е била в положение да контракти размяната с украинското държавно управление без значение от съветското МО. В оповестения видеозапис Пригожин твърди, че е наредил на силите на " Вагнер " да обезпечат на украинските военнопленници храна и вода преди освобождението им и персонално им е поискал шанс и здраве.

Свързан с Вагнер боен блогър означи, че любезността на " Вагнер " към украинските пленници е изключително нехарактерна за едностранна замяна на пленници, за която се твърди, че не е била координирана с съветското МО или друга конструкция.

Възможно е съветските чиновници да са присъединили украинското знаме в опит да предадат обстоятелството, че Кремъл не признава отдръпването на Украйна от Оперативно-наблюдателно дело и отхвърли ѝ да се подчини на следените от Кремъл интернационалните структури, като неправилно са очаквали, че съветското осведомително пространство ще похвали това главно обръщение.

Изглежда, че съветското военно командване от ден на ден трансферира отговорността за настъпателните интервенции в Украйна на съветските въздушно-десантни войски (ВДВ). Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО на Обединеното кралство) заяви на 16 април, че е доста евентуално командирът на ВДВ генерал-полковник Михаил Теплински да се е върнал към " съществена ", само че неуточнена роля в Украйна след известията, че съветското МО го е сменило на 13 януари.
 Европейски Съюз глоби ЧВК „ Вагнер “ и организацията на Пригожин
Европейски Съюз глоби ЧВК „ Вагнер “ и организацията на Пригожин

Санкции на самия Пригожин бяха наложени още преди година

Новината за повторното назначение на Теплински подсказва, че съветското МО се стреми да работи в по-тясно съдействие с групата " Вагнер " , с цел да приключи завладяването на Бахмут, макар очевидното напрежение сред Пригожин и обичайна конструкция на МО.

Финансистът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин видимо удостовери принадлежността на Теплински към " Вагнер " в обществена проява на поддръжка за Теплински след известието за уволнението на Теплински заради противоречие с началника на съветския общоприет щаб и общ командващ театъра на военните дейности армейски военачалник Валерий Герасимов през януари.

Малко евентуално е Теплински да възвърне предходния статут на ВДВ като елитна мощ заради необятно публикуваните загуби на най-елитните съветски елементи. Подразделенията на ВДВ претърпяха изключително огромни загуби в ранните етапи на войната през 2022 година, а на 31 януари изтъкнат боен блогър съобщи по съветската държавна телевизия, че силите на ВДВ са изгубили от 40 до 50 % от персоналния си състав сред началото на войната и септември 2022 година

Руската работа на Би Би Си удостоверява гибелта на 1669 души от персоналния състав на ВДВ към 14 април 2023 година

Широко публикуваните загуби в предходните елитни елементи, които в този момент се попълнят с неприятно подготвен мобилизиран личен състав, евентуално ще окажат дълготрайно влияние върху бойната успеваемост на тези елементи, а промяната на един-единствен пълководец надали ще е в положение да реши такива повсеместни вреди.
 ISW: Путин хвърля опитни елитни елементи от
ISW: Путин хвърля опитни елитни елементи от " Вагнер " против Авдеевка

Руски блогъри спекулират с нови уволнения на висши военни

Основни заключения
Изглежда, че съветското военно командване от ден на ден трансферира отговорността за настъпателните интервенции в Украйна на съветските въздушно-десантни войски (ВДВ). Новината за преназначаването на Теплински подсказва, че съветското МО се стреми да работи в по-тясно съдействие с групата " Вагнер ", с цел да приключи завладяването на Бахмут, макар очевидното напрежение сред Пригожин и обичайна конструкция на МО. Руските военни блогъри се възползваха от опцията да очернят кмета на Санкт Петербург Александър Беглов по метод, който демонстрира, че антибегловската акция на финансиста от групата " Вагнер " Евгений Пригожин е проникнала в съветското ултранационалистическо осведомително пространство. Групата " Вагнер " върна 130 украински военнопленници на 16 април, което допуска, че " Вагнер " може да е взел участие в размяната без значение от съветското Министерство на защитата (МО). Възможно е Групата " Вагнер " да се пробва да принуди активизирания съветски личен състав да подпише контракти с " Вагнер ", евентуално в опит да компенсира загубите на " Вагнер " в Украйна. Руските сили организираха лимитирани наземни офанзиви южно от Кременна. Руските сили продължиха сухопътните офанзиви във и към Бахмут и по линията Авдеевка - град Донецк. Съобщава се, че съветските сили са засилили скоростта на артилерийските удари в Южна Украйна. Мобилизираният съветски персонален състав продължава да разгласява обществени тъжби против съветски командири, в които се твърди, че е измъчван. Руски източник декларира, че групата " Вагнер " взе участие в извеждането на украински деца от Бахмут.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР