Възможно е сделката за покупката на американските изтребители Ф-16 да

...
Възможно е сделката за покупката на американските изтребители Ф-16 да
Коментари Харесай

Директор в „Локхийд Мартин”: Може да имаме сделка за Ф-16 до 9 месеца

Възможно е договорката за покупката на американските изтребители Ф-16 да бъде финализирана в идващите 6 до 9 месеца. Това сподели шефът в „Локхийд Мартин ” Джеймс Робинсън по.

Вчера Народното събрание на договарянията за закупуването на самолетите за българските Военновъздушни сили. Според Робинсън, който е умел водач, тези бойни самолети са най-хубавото, което се създава сега.

„Доколкото ми е известно, държавното управление на Съединени американски щати е готово да стартира срещи с това на България. Сроковете ще се решат от тях, само че процесът няма да отнеме години, а месеци. Разбира се, ние сме отсреща да ги подпомогнем и надяваме да имаме договорка в идващите 6 до 9 месеца, допустимо най-скоро“, разгласи Джеймс Робинсън – шеф „Международно бизнес развиване на F-16“ в „Локхийд Мартин“.

Веднага щом договорът е подписан, ще стартираме да поръчваме частите и съставените елементи за Ф-16. Подръжката на бойните самолети ще се случва тук в България, от военновъздушните сили на страната, няма да има произвеждане, само че по поддръжката ще търсим благоприятни условия с близки страни и локалната промишленост. Хората, които ще подържат изтребителите и водачите ще бъдат подготвени в Съединени американски щати. Това ще се случи година, година и половина след подписването. И се надяваме, че точно български водачи ще летят с тях при идването им в страната.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР