Възможно е съвсем скоро да станем свидетели на срив в

...
Възможно е съвсем скоро да станем свидетели на срив в
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Нещата отиват натам - цените на газа ще се сринат рязко

Възможно е напълно скоро да станем очевидци на срив в цената на природния газ. Това предвижда в рубриката „ Икономистът приказва “ на Дарик Югоизток ректорът на БСУ проф. доктор Милен Балтов. По думите му, сега се следят извънредно изкривени цени на газа на фона на относително устойчиво ползване.

„ Нещата отиват в тази посока - ще се срутен внезапно цените на газа. Както се сринаха цените на зърното. Ноември ще бъде извънредно отрезвяващ, тъй като може да се окаже, че нямаме потребност от толкоз доста газ и второ, че не е ужасно да го няма. В момента цените на газа са 10 пъти по-високи от нормата през последните 10 години. Това е деформиране – потреблението не е повишено 10 пъти, че да подвигаме цената 10 пъти “, сподели проф. Балтов.

Топката на инфлацията се спука още през предходната година, още преди войната в Украйна да стартира, разяснява още икономистът. Според него, политиката за компенсиране на цените на горивата с финансови тласъци за популацията е стопански неверен ход, който единствено подхранва ново повишаване на цените им.

Чуйте в звуковия файл цялостен запис на рубриката „ Икономистът приказва “:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР