Възможно е руска шпионка да е била основното оръжие на

...
Възможно е руска шпионка да е била основното оръжие на
Коментари Харесай

Предположение за случая Скрипал: Жена е била част от атентаторите

Възможно е съветска шпионка да е била главното оръжие на Русия в аферата " Скрипал ". Такова съмнение прави английският вестник Daily Mail на база нова информация по отношение на втория случай на отравяне с нервнопаралитичен сътрудник от фамилията на " Новичок ". Припомняме, че месеци след случая " Скрипал " се натровиха двама английски жители – Чарли Роули и Доун Стърджес, като дамата умря.
Според брата на Чарли – Матю, Доун намерила шишенце с парфюм в парка и се напръскала. Смята се, че по този метод тя се е отровила и е отровила и мъжа, с който живеела на брачен начала – т.е. Чарли. Самият Чарли е разказал това пред английските служби.
Именно това събитие кара английският вестник да напише публикация, като се базира и на разследващи източници. Според публикацията екип от шестима съветски сътрудници е направил нападение против Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Припомняме, че те оцеляха.
Съгласно информация на The New York Times, следствието на английските служби напредва и скоро те може да са наясно със самоличността на физическите атентатори. Основната версия е, че офанзивата против Скрипал е била интервенция на ГРУ. Скрипал е бил офицер на ГРУ години напред, преди през 2006 година да бъде заловен, че шпионира за Англия, а през 2010 година е сменен с други шпиони от Русия, хванати на английска територия, и оттогава живее на Острова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР