Възможно е Путин да употреби ядрено оръжие, с което ще

...
Възможно е Путин да употреби ядрено оръжие, с което ще
Коментари Харесай

Поптодорова: Възможна е употребата на ядрено оръжие от страна на Путин

Възможно е Путин да използва нуклеарно оръжие, с което ще цели да унищожи Украйна. Това съобщи пред NOVA NEWS някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова.

“Още през месец април шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ предизвести за допустима приложимост на тактическо нуклеарно оръжие от страна на Путин. За да го изговори обществено, си представете какъв брой разследващи данни са насъбрани и какъв брой паника е събрана, с цел да се направи нещо много извънредно ”, сподели Поптодорова.

Според нея американските служби се държат по “безпрецедентен метод ” в тази война. “Никога до момента толкоз предпазена информация не е била споделяна, само че в този момент се направи, с цел да може да бъде непокътната Украйна ”, разясни някогашният дипломат и изрази терзание, че Путин има подготвеност да употребява нуклеарно оръжие. “Не можем да бъдем сигурни, че Путин ще желае да употребява такова оръжие, целейки да унищожи Украйна. Изначалната мотивация, която водят Путин и огромна част от руснаците, опира да заличаване на Украйна като еднаквост и нация.

Допускам и таква приложимост, която може да бъде лимитирана, само че ще провокира противоположна реакция от Алианса ”, разяснява Поптодорова и напомни за предизвестието на основният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който съобщи изрично, че ще има отрицателна реакция от страна на Алианса при възможна приложимост на нуклеарно оръжие.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР