Възможно е през това лято да има ръст на цената

...
Възможно е през това лято да има ръст на цената
Коментари Харесай

За това лято: Обмисля се вдигането на цените на чадърите и шезлонгите по Черноморието

Възможно е през това лято да има растеж на цената на сянката по родното Черноморие . Причината – страната изиска да бъдат нараснали концесионните такси с 9,5% . По-голямата част от шезлонгите и чадърите са достигнали оптимално допустимата си цена, заложена в договорите и поради това в този момент концесионерите ще желаят да обмислят договорите и да се освободи горната граница за цената на чадъри и шезлонги.

Стопаните на линиите разясняват, че поради инфлацията през миналите две години е имало непрекъснат растеж на таксите към тях . Заместник-председателят на Сдружението на концесионерите на морски плажове Николай Димитров изясни пред „ NOVA “:

„ Миналата година те ни го индексираха 15,3%. Всички сътрудници запазихме цената с доста усъвършенстване на други разноски, ограничения от други, примерно да купим нов инвентар. Запазихме тази цена, която сме имали предходната година. Но тази година ни изненадаха с още по-висок показател – 9.5%. “

По този метод за двете години общото нарастване надвишава 25 на 100 . На част от Черноморието, на което до момента е имало по-ниски цени за шезлонг и чадър, към този момент се обмислял растеж на цените за потреблението им. Имало обаче плажове, където пределните цени по контракт към този момент са достигнати.

„ Там, единствено по себе си, на дребните плажове, където е допустимо, ние ще вдигнем най-вероятно цена на чадър или цена на шезлонг, а там, където не разрешава, ние ще вдигнем наемите на наемателите, тъй като просто би трябвало тези пари ние да ги вземем отнякъде “, изясни Димитров.

Според хотелиери сходно нарастване ще промени контингента туристи , идващи у нас. Те се надяват да се появи интерес в по-платежоспособни посетители, залагащи на качествена услуга.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР