Възможно е предлаганият от Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/

...
Възможно е предлаганият от Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/
Коментари Харесай

Мирчев: Възможно е акад. Денков да представи друг състав на кабинет с втория мандат

Възможно е предлаганият от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ за министър-председател с втория мандат учен Николай Денков да предложи различен състав на проектокабинет, разяснява в ефира на „ Българска национална телевизия “ Ивайло Мирчев , който е част от обединението. Според него проектокабинета на ГЕРБ, отпред с Мария Габриел , няма да мине в Народното събрание и удостовери позицията им, че няма да поддържат кабинет с мандат на ГЕРБ.

Срещата, която се организира сред управленията на ПП-ДБ и ГЕРБ в Народното събрание през вчерашния ден, е била за препотвърждаване на позициите , твърди Мирчев, уточнявайки:

„ Ако ГЕРБ смятат, че е допустимо с Габриел да сформират държавно управление и да създадат някакви промени, имат право да опитат, само че аз не мисля, че в Народното събрание това държавно управление ще мине. Не имаме вяра, че е допустимо държавно управление на конституционната промяна с първия мандат, тъй като и политическите сили, които биха го подкрепили, не са тези, които биха направили действителна конституционна промяна. “

Депутатът отхвърли догатките , че може да има „ отлюспване “ на народни представители в поддръжка на държавното управление, препоръчано от ГЕРБ, както и неявяване от зала, с цел да се понижи кворумът при гласуването.

„ Винаги преди сходни гласувания стартират клюки – едни няма да влязат, други били купени, само че политическата цена, която ще бъде платена от политическата мощ, която се опита да направи сходно нещо, ще е толкоз висока, че нямам доверие такова нещо да се случи “, предвижда той.

Мирчев е на мнение, че кабинетът на конституционната промяна не би трябвало да бъде с съдружен, а с експертен темперамент , както и да бъде равно далечен от политическите сили, които биха го подкрепили. По думите му това, което желаят да стане, е да се стигне до най-малко равнището на Румъния , като правосъдната система и основният прокурор да дават отговор на минимум равнището на съседката ни.

„ Там имаме над 100 депутати в пандиза, имаме 20 министри и двама министър председатели и даже трима евродепутати. В България Гешев за 3 години не откри нито един министър, нито един народен представител за каквото и да е провинение. Защо Гешев затри делото КТБ, което е най-голямата кражба в историята на страната? Защо с години бави аферата в Барселона с прословутата къща? “, запита Мирчев и добави, че стопански , политически и искрено незаконни кръгове , конфигурирали Гешев, през днешния ден към този момент желаят да го махнат. 

Именно неговата политическа мощ е флагманът на същинска промяна в прокуратурата и правосъдната система години наред. Според депутата само тази промяна би попречила на олигархични и престъпни представители да продължат да диктуват обществено-политическия дневен ред в България .

„ Въпреки че сме 2023-а година, към момента когато стане дума за правосъдна система, внезапно в нея влизат имена и прякори от 90-те – Ами, Таки, Къро, Трактора. Това би трябвало да престане. Когато изпълним същинска промяна на правосъдната система, няма да е допустимо един министър председател да дава плажовете на Черноморието на някогашните си шефове от някоя борческа формация “, съобщи Мирчев. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР