Възможно е основният ремонт да завърши през пролетта на следващата

...
Възможно е основният ремонт да завърши през пролетта на следващата
Коментари Харесай

Министър Караджов се надява още тази година да започне ремонтирането на Дунав мост при Русе

Възможно е главният ремонт да приключи напролет на идната година в случай че метеорологичните условия го разрешат

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов изрази вяра още тази година да стартира ремонтирането на Дунав мост при Русе и съгласно метеорологичните условия да приключи напролет на идната година.

Той сподели това на взаимна конференция с министъра на превоза и известията Николай Събев в Русе, където двамата се срещат с румънския вицепремиер и министър на превоза и инфраструктурата Сорин Гриндяну, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министър Караджов заяви, че в този момент се прави техническо планиране на главен ремонт на Дунав мост от българска страна, а румънската страна е правила подобен ремонт през 2018 година. Българското проучване е посочило неприятни резултати на оборудването, в това число начало на разкриване на градивни детайли, което, по думите на министъра, въздейства извънредно зле на трафика и като цяло на здравината на моста. Очаква се проектирането да завърши през май и почти по това време ще бъде разгласен и конкурс по Закона за публичните поръчки на реализатор, сподели министърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР