Възможно е още имена на българи да излязат в разследването

...
Възможно е още имена на българи да излязат в разследването
Коментари Харесай

Журналист: Възможно е още имена на българи да излязат в разследването за Ружа Игнатова

Възможно е още имена на българи да излязат в следствието на една от най-големите финансови измами в света. Това разгласи проверяващият публицист Николай Стоянов, който има и книга, отдадена на криптоизмамата OneCoin и българската криптокралица.

Според Стоянов, който два пъти се е срещал с Ружа Игнатова преди тя да изчезне преди повече от пет години, с изключение на нея, главните участници към този момент са наказани.

Съоснователят на OneCoin - шведът Себастиан Грийнууд, се призна за отговорен по федералните обвинявания против него в машинация и пране на пари. Дълго време той се укриваше в Тайланд. Братът на Ружа Игнатова - Константин, беше арестуван при пътешестване в Щатите през 2019 година на интернационалното летище в Лос Анджелис.

Той се призна за отговорен за машинация и пране на пари и спомага на американските управляващи. Той е поел управлението на OneCoin след изгубването на Ружа.

" Извън това има още цяла редица правосъдни каузи против един американски юрист, който е в действителност построил мрежата за пране на пари, по която е упрекната и Дилкинска. Неговото име? Марк Скот. Имаше дело. Той не се призна за отговорен, за разлика от другите участници. И беше приет за отговорен от съда в Щатите. Все още няма присъда, така че не може да кажем на какво е наказан, само че евентуално дълги години в пандиза. Друго основно лице и внасящо пикантна нотка в историята, е Гилбърт Армента, също американец. Който е бил от една страна ухажор на Ружа Игнатова, имали са връзка, въпреки това също е помагал в построяването на тази мрежа от компании, които са употребявани за прането на пари ", сподели Стоянов пред Българска национална телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР