Възможно е миналата година Слънчевата система и Земята да са

...
Възможно е миналата година Слънчевата система и Земята да са
Коментари Харесай

Сензация! Телескоп засече извънземни

Възможно е предходната година Слънчевата система и Земята да са били посетени от извънземна галактическа сонда, изпратена от интелигентни същества, настояват астрономи от Харвард в нов писмен труд, написа Си Ен Ен.

Необичайният обект наименуван Оумуамуа мина през Слънчевата ни система предходната година. Учени го оприличиха на пура, рееща се в Космоса. Обектът беше открит през октомври 2017 година от телескоп в Хаваи, откъдето идва и името му (на локален език значи “вестоносец от предишното ”). Астрономите и досега имат усложнения да дефинират какво тъкмо съставлява Оумуамуа. За момента е категоризиран като “нов тип междузвезден обект ”.

В оповестеното изследване учени от центъра по астрофизика на Харвард настояват, че Оумуамуа може да бъде галактическа сонда, направена от образован живот, изпратена да изследва Слънчевата система. Теорията се базира върху необикновеното ускоряване на галактическия обект, който астрономите следили при прекосяването му. Проучването е направено от Ейбрахам Лоуб – професор по астрономия и Шмуел Биали.

Лоуб има оповестени четири книги и над 700 публикации за черни дупки, бъдещето на вселената и търсенето на извънземен живот. Според учените Оумуамуа може да е част от извънземна технология, която към този момент не действа както би трябвало, което би обяснило необикновената му траектория.

“Оумуамуа има странна форма, няма нито една характерност на комета или метеорит и се движи през пространството по метод, който учените не чакат ”, разяснява Лоуб и прибавя “Най-интересното е, че траекторията му подсказва за в допълнение ускоряване, с изключение на притеглянето на Слънцето ”. За жал учените съумяха да следят необичайния обект едвам три дни преди Оумуамуа да напусне Слънчевата система.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР