Възможно е Израел да бъдат съдени за военни престъпления заради

...
Възможно е Израел да бъдат съдени за военни престъпления заради
Коментари Харесай

Катастрофален глад в Газа: Израел може да бъде съден за военни престъпления

Възможно е Израел да бъдат съдени за военни закононарушения поради пагубния апетит в Ивицата Газа. Изказването идва непосредствено от комисаря по човешките права в Организация на обединените нации Волкер Тюрк в миг на яростни рецензии против Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и дейностите на израелската войска.

Доклад, подсилен от Организация на обединените нации, даде на членовете на организацията твърди статистически доказателства, че филантропичната злополука в Газа се трансформира в апетит, породен от хората. Това усилва апелите към Израел да съблюдават правните си отговорности и да пазят палестинските цивилни жители, както и да обезпечават филантропична помощ за нуждаещите се.

„ Израел носи основна виновност и е изцяло евентуално да употребяват глада целеустремено като оръжие за война в Газа “, разяснява Волкер Тюрк в изявление за Би Би Си. По думите му в случай че бъде потвърдена предумисъл в дейностите им, това е изцяло задоволително за обвиняване за военни закононарушения.

Последва светкавична реакция от страна на Израел. Икономическият министър на страната Нир Баркат, който е и върховен политик в партията на Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, дефинира думите на Тюрк като „ тотални нелепости “. Той добавя, че Израел постоянно позволява всички филантропични помощи, които идват от целия свят за Газа, само че Организация на обединените нации не съумява да ги разпредели вярно, откакто „ Хамас “ си вземат каквото им харесва “.

В изявлението си Тюрк споделя още, че има доказателства за дейности на Израел, които съзнателно забавят или анулират доставянето на помощи. Той изрази състрадание за израелския народ за офанзивата на 7 октомври, само че в това време акцентира, че всяка страна във боен спор би трябвало да носи отговорност за дейностите си.

„ Всичките ми сътрудници по филантропични въпроси споделят, че има съществени спънки за доставки. Израел е доста отговорна. Фактите приказват сами за себе си. Разбирам, че това би трябвало да се управлява, само че не може да лишава дни “, споделя Тюрк.

„ Когато поставиш толкоз доста условия и условия на масата, които са тотално нелогични в миг на криза… това повдига въпроса дали тези обструкции, които виждаме в този момент, не са наложени, с цел да се употребява гладът като оръжие “, добавя той, предава БТВ.

На този декор на границата с Ивицата Газа покрай Рафа конвои от камиони с филантропични помощи постоянно се задържат за дълго. Причината – с цел да влязат в Газа, те би трябвало да минат през израелска територия и редица бюрократични спънки.

Поради тази причина доста страни, измежду които Йордания, Съединени американски щати и Англия, бяха принудени да пускат филантропични помощи от въздуха – най-неефективният метод за доставка. Повечето от помощите падат в морето и към този момент има редица случаи на удавяне на палестинци, които са се борили да доближат до някой от пакетите.

От Съединените щати изпращат и инженерна флотилия покрай морския бряг на Газа, която би трябвало да построи краткотрайна платформа. Тя ще бъде употребена за доставка на артикули от първа нужда.

Международни наблюдаващи означават, че всичко това е тотално излишно в случай, че Израел може просто да позволи цялостен достъп до Газа за филантропични превози.

Последният отчет с данни за рецесията в Ивицата Газа е направен от IPC – реномирана организация, която работи с държавни управления по целия свят и Организация на обединените нации, като събира данни за мащаба на международния апетит. Заглавието на текста е тъмно – „ Ивицата Газа: Гладът е неминуем, 1,1 млн. души са в обстановка на пагубна хранителна неустановеност “.

Данните демонстрират, че убийственият апетит може да настъпи когато и да е през идващите две седмици, в случай че не се реализира помирение и да се позволен филантропични помощи.

От Би Би Си показват, че за палестинските фамилии гладът е напълно действителен. Седмици наред те водят децата си в една от дребното работещи лечебни заведения в Ивицата, откакто децата им гладуват и заболяват.

Журналист на медията съумява да се свърже с младо момиче, което е настанено в болница. Тя лежи в полусъзнание по време на диалога им. Нура Мохамед има фиброза на черния и елите дробове откогато е почнала войната. Без нужните лекарства, тя се утежнява бързо.

„ Дъщеря ми не може да се движи. Тя е анемична, непрекъснато спи. Няма нищо, което да мога да ѝ дам да яде “, изяснява майка ѝ.

Нура е една от дребното, които изобщо съумява да стигне до болнично заведение. За повече от милион поданици на Газа, които са в потребност, такава опция няма.

От медията означават, че доказателствата за пагубен апетит са безкрайни. Снимки от локални лечебни заведения демонстрират деца с подути стави, извънредно слаби крака и дерматит – типичен признаци на тежко недохранване.

„ С цялото ми почитание, само че ние се борим със злото. Очакваме светът да ни помогне в тази битка, до момента в който не заличим „ Хамас “ от картата “, разяснява икономическият министър на Израел.

„ Единственото, което мога да им кажа в отговор е, че стартира да има интернационален консенсус за филантропичната злополука в Газа. Ситуацията там е толкоз трагична, че огънят би трябвало неотложно да бъде спрян. Това е отговорът ми “, сподели Тюрк.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР