Възможно е издръжката на хората да скочи в условията на

...
Възможно е издръжката на хората да скочи в условията на
Коментари Харесай

Възможен е скок на инфлацията заради конфликта в Израел

„ Възможно е издръжката на хората да скочи в изискванията на протичаща втора война. Дано да не се случи, само че всички виждаме, че за жалост прогнозите са такива и са основани най-много върху цената на петрола. Дали това ще се сбъдне и с какви темпове, следва да забележим. Ако се случи, евентуално ще има в допълнение нарастване на инфлацията ". Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Прочетете още
Той уточни, че не чака равнищата на инфлация от 2022 година, само че в случай че се осъществя отрицателен сюжет с покачване на цените, оповестеният от финансовия министър планиран диапазон за инфлацията  от 5 до 6% за 2024 година ще се окаже под действителните числа. Според Димитров не следва нищо оптимистично за света с оглед проектите на воюващите страни.

Синдикалистът дефинира покачването на минималната работна заплата като стъпка в вярната посока. От КНСБ желаят тя да се надгради и в закона да се добави, че над този размер работодателите и синдикатите в съответните сектори, водейки договаряния, ще договорят минимални хонорари по стопански действия, написа Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР