Възможно е и е крайно необходимо да се сформира правителство

...
Възможно е и е крайно необходимо да се сформира правителство
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Правителството зависи от ИТН

Възможно е и е извънредно належащо да се образува държавно управление с третия мандат. Ако това се случи ще завоюва обществото и българският народ, тъй като преди тежката рецесия биха се свършили доста значими неща и няма да загубим средства по Плана за възобновяване. Това съобщи енергийният специалист и досегашен представител на „ ИТН “ (ИТН) Иван Хиновски в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Би трябвало в този момент да настане интервал на разсъдък, да бъдат оценени кадровите неточности. Критичната партия сега в България е Има Такъв Народ. От тях зависи дали ще има държавно управление “, разгласи той.

Хиновски разяснява и енергийната рецесия, пред която се изправя Европа.

„ Трябва последователно да се пускаме от хорото на „ Газпром “. Това не може да стане за 1-2 година Трябва да продължим доставките си. Ние имаме настоящ контракт, който беше нарушен едностранно. Би трябвало незабавно да създадем разбор на увеличение на количествата газ от Азербайджан. Азербайджан показва предпочитание за това. Би трябвало България да разгласи открит интернационален конкурс за дълготраен контракт за доставка на природен газ. За август се чакат ограничавания. Септември се чака да влезе в употреба българо-гръцката връзка. Ако това се комбинира с увеличение на доставките от Азербайджан, ние бихме могли да покрием огромна част от потребностите си, само че би трябвало да продължим да получаваме газ и от „ Газпром “, изясни енергийният специалист.

„ Всички прогнози демонстрират до 30-50% повишаване на природния газ от актуалните цени. Международната обстановка би трябвало да се успокои “, предизвести Иван Хиновски. По думите му е реалистично цената на газа от септември да варира от 200-220 лева/куб. м. през есента. Тогава ще има и огромно търсене.

„ Защо „ Булгаргаз “ не търси газ? Газ има и в Турция има. Можем да внасяме големи количества газ и от Турция, само че нямаме контракт “, пита се той.

„ Русия е непредсказуема сега. Тя е разярена. Форсмажорите са свързани с механически проблеми. Отдавна Русия има проблем с компресорните системи през Сибир “, съобщи енергийният специалист.

„ Втечнен газ има. Всичко е въпрос на развиване на пазара. Има ли търсене – ще има и предложение. Русия също създава огромни количества полутечен газ. Танкерите, които доставят полутечен газ, транспортират съветски газ “, сподели Хиновски.

Той призна, че има терзания за обезпечаването на топлота през зимата. Енергийният специалист добави, че топлофикациите имат благоприятни условия за икономисване на газ, само че не се възползват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР