Възможно е ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отново да водят разговори след

...
Възможно е ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отново да водят разговори след
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Възможно е ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още веднъж да водят диалози след предварителните избори, само че методът би трябвало да е доста по-балансиран и партньорски. Това съобщи в " Още от деня " заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той не счита, че следва парламентарен апокалипсис и изясни, че изборът на Росен Желязков за длъжностен министър председател би породил подозрения в честността на изборите и непрекъснати мнения, че ГЕРБ владее служебното държавно управление.

" Урокът е, че Конституция не се трансформира за 2 или 3 месеца, тъй като това са текстове, които би трябвало да работят десетилетия наред. Да забележим по какъв начин текстовете ще сработят ".

Дончев счита, че президентът ще се оправи с избора на длъжностен министър председател, тъй като през последните години е " натрупал опит с правенето на служебни държавни управления "

" Нека има служебно държавно управление, което наподобява оптимално неполитическо и да създадем едни спокойни и почтени избори ".

Зам.-председателят на ГЕРБ сподели, че не знае за диалози сред Бойко Борисов и Асен Василев за взаимно служебно държавно управление. По думите му договарянията през последните седмици са се свели до тематиката какви хора да бъдат назначени в регулаторите и службите.

На въпроса опасяват ли се ГЕРБ да изгубят позиции във властта, Томислав Дончев отговори:

" Бихме имали право да се опасяваме, тъй като политическата групировка Политическа партия е известна с уклона си към политическо принуждение - преди две години арестуваха водача на опозицията. Но диалогът е различен. Съгласен съм да стартираме полемика да създадем промяна на службите, само че този диалог не ми наподобява по този начин, а ми наподобява " наши хора да станат шеф, заместител шеф ". На нас не ни отива да се изкарваме тънкообидни госпожици, само че ще изтъквам класици като премиера Денков - " Така не се прави ".

Разрива в връзките сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разяснява по този начин: " Ако една връзка е станала невъзможна, кой е отговорен в - този, който я приключва или този, който я е направил невъзможна? ", а ГЕРБ са тези, които са прекратили връзките.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР