Възможно е ГЕРБ да предизвика предсрочни парламентарни избори, които да

...
Възможно е ГЕРБ да предизвика предсрочни парламентарни избори, които да
Коментари Харесай

Първанов прогнозира предсрочни парламентарни избори заедно с местния вот догодина

Възможно е ГЕРБ да провокира предварителни парламентарни избори, които да се проведат дружно с локалния избор следващата година, счита президентът от 2002 до 2012 година Георги Първанов.

" Не е изключено да се опитат, в случай че питате мен, познавайки към този момент тактическите похвати на господин Борисов, на господин Цветанов, нищо чудно те да слеят локалните с парламентарните избори ", разяснява Първанов пред Би Ти Ви.

На въпрос за взаимното бъдеще на партията му АБВ и Българска социалистическа партия, той уточни, че явяването им дружно на едни идни избори " по-скоро е належащо, в сравнение с – допустимо ". " Аз като човек, който е правил най-големите обединения в България настоявам, че това е належащо изискване. Но дали ще се случи не може да се каже ", добави той. По отношение на изборите за европейски парламент, които са и най-близкия избор, Първанов е на мнение, че те няма да са за това кой какъв брой депутати ще изпрати в Европарламента, а ще са конфликт сред ляво и дясно и сред концепциите за смяна на статуквото.

Бившият ръководител на партия АБВ разяснява и тематиката за Истанбулската спогодба, като уточни, че е на консервативни позиции и гледа с съмнение на опитите да се вкара тематиката за трети пол, еднополови бракове и така нататък " Вътре (в конвенцията – бел.ред.) 56 пъти се приказва за насилието над дами. Очевидно обаче някой се пробва да вкара по втори метод и другия проблем. Дайте да създадем едно допитване по тематиката да има или не еднополови бракове ", предложи той.

На въпрос за договарянията сред Атина и Скопие за името на Македония Първанов сподели, че би трябвало да има и координиране с България, а страната не трябва да бъде безучастна. " Като погледнете името Северна или Горна Македония, то включва и Пиринския край. Претенциите към България висят някъде в пространството ", счита той. Според него деблокирането на договарянията сред Гърция и Македония е резултат от " по-скоро западен напън, дори задокеански ".

" На мен ми липсва в българската дипломация слагането на нашите проблеми. Вие да сте чули някой да приказва за тракийските бежанци ", попита той и добави, че за съпоставяне Турция поставяла " стоманени опорни точки ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР