Възможно е Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ да извърши необходимите дейности

...
Възможно е Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ да извърши необходимите дейности
Коментари Харесай

Решават кой ще вкопае тръбопровода във Варненското езеро

Възможно е Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура “ да извърши нужните действия по вкопаването на тръбопровода под дъното на Варненското езеро. Без тръбата да бъде вкопана, няма по какъв начин да приключи планът за удълбочаване на каналите в езерото. Това заяви министърът на превоза Христо Алексиев, в отговор на парламентарен въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов, съобщи БНР. Министърът добави, че се водят диалози с управлението на община Варна с концепцията общината да обезпечи средства за закопаването на напорния тръбопровод, а самото вкопаване да бъде осъществено от ДППИ.

" Проектът не може да приключи, без тръбата да бъде вкопана под дъното на езерото. Ако това не се случи, удълбочаване на каналите ще е безсмислено, тъй като огромни кораби няма да могат да влизат в езерото. Имам запаси към възлагането и реализацията на плана, само че чакам способените органи да се произнесат по този въпрос “, акцентира вицепремиерът.

Христо Алексиев добави, че земните маси, които се вадят при удълбочаването, не се изхвърлят зад 12-милната зона, а в езерото. " Според мен, това е погрешно, само че възложителите и строителите са получили позволение от способените екологични органи “, акцентира министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР