Възможно е да се постигне споразумение за прекратяване на конфликта

...
Възможно е да се постигне споразумение за прекратяване на конфликта
Коментари Харесай

Мир в Либия е възможен, ако спре външната намеса, заяви пратеникът на ООН

Възможно е да се реализира съглашение за преустановяване на спора сред воюващите страни в Либия, само че единствено в случай че всички либийци отхвърлят непознатата интервенция, съобщи пратеникът на Организация на обединените нации за страната Гасан Саламе, представен от Асошиейтед прес.

Саламе съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че подготовката за плануваната интернационална среща на високо ниво в Берлин продължава. За на следващия ден е планувана значима среща на високопоставени представители на страните, целяща да се реализира съглашение за дейностите, нужни за преустановяване на спора. Те включват завръщане към воден от либийците кротичък развой, преустановяване на огъня, използване на оръжейното ембарго, промени в стопанската система и сферата на сигурността и съблюдаване на интернационалните правила за човешките права и филантропичните закони, посочи пратеникът на Организация на обединените нации.

Трима цивилни са убити при въздушен удар в Триполи

Подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи управлява западната част на Либия. То води война със силите на източнолибийското държавно управление и водената от маршал Халифа Хафтар Либийска национална войска (ЛНА). И двете страни са подкрепяни от група от паравоенни формирования. Смята се, че ЛНА има поддръжката на Египет, ОАЕ и Русия, а Катар и Турция поддържат западните фракции, напомня АП.

11 убити при американски въздушен удар в Южна Либия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР