Възможно е да не сте чували за “Kia Boyz Challenge,

...
Възможно е да не сте чували за “Kia Boyz Challenge,
Коментари Харесай

Съдят Hyundai и Kia заради TikTok вайръл за кражби

Възможно е да не сте чували за “Kia Boyz Challenge ”, което значи, че не сте почитател на TikTok. Но в обществената мрежа се популяризират видеа като пандемия в Китай, в които се демонстрира по какъв начин единствено с отвертка и заряден кабел за смарт телефон може да се открадне остарял модел Hyundai или Kia.

Проблемът е, че моделите на двете корейски марки (а се загатва и Honda) от началото на предишното десетилетие не разполагат с имобилайзер. Стартерът на колата се чупи и оттова се подава детайл, който пасва идеално в зарядния кабел, посредством който се завърта стартерът и може да се започва моторът.

Проблемът е, че не постоянно задачата е да се открадне колата. Много участници желаят да станат част от интернет лудостта. Но това е съпроводено със счупено стъкло и кормилна колона. А това са разноски.

Затова градският прокурор на Сиатъл завежда федерално дело против двете компании. Според него те са избрали да не подхващат „ стъпки за адресиране на казуса ”.

“От 2021 до 2022 година кражбите на Kia и Hyundai са се нараснали надлежно с 363% и 503% в Сиатъл. Само през юли 2022 година полицията на Сиатъл е отчела растеж на кражбите от 620% за коли с мака Hyundai и Kias, ” изяснява Ан Дейвисън, основен прокурор в града.

Видео по тематиката за този феномен от обществените мрежи вижте в автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР