Възможно е да мислите, че това да добавите още един

...
Възможно е да мислите, че това да добавите още един
Коментари Харесай

7 здравословни причини да ядете чушки всеки ден

Възможно е да мислите, че това да добавите още един зарзават към вашата диета няма да има огромно значение, само че се оказва, че не е тъкмо по този начин.
В зеленчуците има толкоз доста витамини и минерали, че те могат да предотвратят някои неприятни здравословни проблеми. Оказва се, че чушките са тъкмо подобен зарзават.
Вижте няколко създатели аргументи да започнете да ядете чушки всеки ден и това да усъвършенства здравословното ви положение.

Дефицит на желязо
Чушките са добър източник на желязо и са богати на витамин С, който оказва помощ за по-доброто му асимилиране. Дефицитът на желязо е една от най-честите аргументи за анемия. Хората, които страдат от недостиг на желязо, може да се усещат по-често изтощени. Така че яденето на чушки може да помогне за попречване на тези проблеми, изключително в случай че ги ядете с храни с високо наличие на желязо като месо или спанак.

Проблеми с очите
Чушките са богати на витамин А и каротеноиди, по-специално лутеин и зеаксантин, които могат да оказват помощ да поддържате очите си здрави. Те могат да предпазят ретината ви от окислителни увреждания и даже да понижат риска от свързани с възрастта очни болести, катаракта и слепота.

Увредена кожа
Витамин С също играе значима роля в производството на колаген, което кара кожата ви да наподобява млада и здрава. Ако не получавате задоволително от този витамин, има по-голям късмет да имате суха кожа и повече бръчки. Недостигът на витамин С може също да докара до елементарно наблягане и по-бавно укрепване на раните ви.

Сърдечни проблеми
Лизопенът е един от каротеноидите, които се съдържат в чушките. Този съставен елемент може да помогне за възстановяване на вашето сърдечно-съдово здраве и предотвратяването на инсулти. Той поддържа сърцето ви крепко, като оказва помощ да контролирате кръвното си налягане и да регулирате равнищата на холестерола.

Разширени вени
Капсаицинът е деен съставен елемент, който участва в чушките. Той има антиоксидантни, антимутагенни, антиканцерогенни и имуносупресивни свойства и може да помогне за попречване на образуването на нови разширени вени, в случай че се храните постоянно с чушки.

Слаби кости
Чушка със междинна величина съдържа 6% от целесъобразното на ден количество манган. Този детайл, дружно с цинка и медта, е от значително значение за здравето на костите. Освен това витамините С и К имат противовъзпалителни свойства и могат да оказват помощ за попречване на остеопороза.

Проблеми с храносмилането
Чушките са добър източник на диетични фибри. Те поддържат здравето на червата и даже оказват помощ да предотвратите някои стомашно-чревни разстройства. Диетичните фибри, дружно с обстоятелството, че към 90% от чушките са вода, също могат да оказват помощ при загуба на тегло.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР