Възможно е – така служебният зам.-здравен министър Александър Златанов отговори

...
Възможно е – така служебният зам.-здравен министър Александър Златанов отговори
Коментари Харесай

Държавен конфуз кой е пръв на опашката за ваксини срещу коронавирус – лекарите и сестрите ще са пъдари

Възможно е – по този начин служебният зам.-здравен министър Александър Златанов отговори на въпрос на Нова телевизия дали е правилно, че половината от имунизираните против ковид до момента са хора над 60 години. Вместо това, той направи сметка, че от над 1,9 млн. българи на пенсионна възраст, единствено 340 000 били с втора игла, още 270 000 – с първа.
Какво значи приоритет за хора над 65-годишна възраст в интервала понеделник – четвъртък при зелените коридори – те отиват първи на опашката, по думите на Златанов. Попитан кой се грижи за реда на тези опашки – възрастните сами ли си споделят какъв брой са възрастни или какво, отговорът на служебния зам.-здравен министър беше " персоналните лекари и сестрите имат задължението да дават приоритет на възрастните ". Той не се съгласи, че освен това състояние се обезсмисля електронната система, в която се записват часове за имунизация.
 Костадин Ангелов упрекна служебния здравен министър в 3 неистини Костадин Ангелов упрекна служебния здравен министър в 3 неистини
Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов упрекна наследника си на поста доктор Стойчо Кацаров, че е излъгал за 3 неща по време на дн...
" Ако някъде има върнати хора, информирайте ни ", сподели Златанов.
Моментално беше показан репортаж от болница " Св. Анна ", от който се видя, че опашката е с номерца – без значение от възрастта.
" Вероятно ще би трябвало ден-два-три, с цел да може всички имунизационни пунктове да се провеждат ", отвърна Златанов.
Разчитаме общопрактикуващите лекари да слагат най-малко по 10 ваксини дневно – това ще значи 40 000 имунизирани за 24 часа. А България се причисли към общоевропейския контракт за доставка на ваксини против ковид за интервала 2022 – 2023, в това число модификации за новите разновидности на ковид, добави служебният зам.-здравен министър.
 Новият здравен министър с апел за имунизиране: Опасността не е минала (ВИДЕО) Новият здравен министър с апел за имунизиране: Опасността не е минала (ВИДЕО)
Намаляването на разпространяването на вируса, което записваме през последните седмици, се дължи по-скоро на времето, в сравнение с наш...
Не е правилно, че ще уволняваме шефовете на " Пирогов ", Александровска болница и ВМА. Има, тече инспекция – от резултата на инспекцията ще има следващи дейности, съобщи Златанов.
Още:
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР