Възможният сценарий след похода на частната военна групировка Вагнер към

...
Възможният сценарий след похода на частната военна групировка Вагнер към
Коментари Харесай

Стефан Янев: Възможният сценарий след похода на Вагнер към Москва е консолидация на властта на Кремъл

Възможният сюжет след похода на частната военна формация " Вагнер " към Москва е консолидация на властта на Кремъл по сходство на консолидацията на властта на Ердоган. Това е много евентуален сюжет, който не би довел до смяна на външната политика на страната. Това мнение изрази лидерът на партия " " в предаването " Денят ON AIR ".

" На частната войска не може да се има доверие, тъй като хората, които са наемници, са стимулирани по различен метод, не както е една войска, построена от националната страна ", изясни Янев.

По думите му Владимир Путин е водач на Русия от 23 години, през които е видял разграничи кръгове на въздействие и опити да бъде заменен.

" Някак се е справил с това, някак се е справил с позицията си. Ако демонизираме Путин и предричаме неговото бързо залязване, заради съществуването на такива кръгове, аз бих задал въпроса - да внимаваме какво си пожелаваме, тъй като с неговата история на неговата позиция, той е предвидим, само че този който пристигна на неговото място, може да не бъде предвидим ", разяснява още той и уточни въпроса с нуклеарните оръжия на страната.

изясни, че пряка опасност за България няма, защото казусът с " Вагнер " е " вътрешен проблем ", само че в това време, неустановеност би могло да има при триумф на сходен прелом, тъй като не е ясно у кого би попаднал нуклеарният капацитет на Русия.

Относно следващия транш от помощи за Украйна, който българското държавно управление даде, Янев попита за какво се прави в този момент и " по този метод ". Той не оспори солидарността на страната ни като член на НАТО и Европейски Съюз, само че по думите му такава помощ би трябвало да бъде съгласно опциите на страната. Той посочи, че в този случай става въпрос за образование на украинци от български експерти и това няма да става на територията на Украйна, нито на наша територия.

" Този кабинет сякаш се концентрира по тематики, които не са чисто български. Чисто българските тематики са свързани с житието и битието на българските жители. Основната задача на това държавно управление и този министър на защитата е да се грижи за боеспособността на българската войска. Намираме се в една поредност от наводнения, хората страдат, няма кой да отиде при тях и да им каже - ето я страната, тя разполага с тези средства и да се върнете към естествения си метод на живот. Работата на българските министри е да бъдат сред българските жители и да вземат решение проблемите им в този момент и незабавно ", разяснява Янев пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че " " ще взе участие на идните локални избори, както и на изборите за европейски парламент, а и на парламентарните, в случай че има такива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР