Възможен ли е щурм на Киев и защо не си

...
Възможен ли е щурм на Киев и защо не си
Коментари Харесай

Как Русия планира да превземе Киев? Блокада, ”сирийски сценарий” или мащабен удар

Възможен ли е взлом на Киев и за какво не си коства да се приканва НАТО да се затвори небето над Украйна?

Киев сега е невероятно да бъде високомерен по сюжета, който Русия употребява дружно със сирийците при завладяването на Алепо - да се обкръжи, бомбардира и превземе след това метър по метър. Тази тактика допуска многомесечна обсада. А към този момент съветските колони се разрушават още на подстъпите към Киев.

Друга тактика е нанасянето на огромен удар - по този начин както през 1945 година бе високомерен Берлин - без да се жалят хора и техника. Но това за Киев е просто безумство - смята някогашният офицер от израелската войска Сергей Мигдал. " Киев е голям град, със комплицирана география. И със комплицирана топография: голямата река Днепър, височини и хълмове. Това не е плоският като тепсия Лондон. И не всички улици са необятни като Крешчатик. Пълно е с кръстопътища и тесни улички ", разяснява той.

Ако има взлом на Киев, без да се регистрират загубите, е безсмислено, защото руснаците нямат нужните сили. Русия имаше при започване на войната към 200 000 щика, в този момент доста от бойците са на юг и изток, има доста убити и ранени. А Киев е два милиона. Напуснали са града дами и деца. А мъже от други градове към момента идват в Киев - от западните области и от чужбина, написа още той.

Единствената съветска офанзива, която на Киев е комплицирано да отразява са ударите с крилати и балистични ракети. Този проблем може да се реши единствено и само със модерни средства за Противовъздушна отбрана. И този въпрос в този момент повдигат на разнообразни нива украински политици и висши служители, в това число и президента Зеленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР