Възможен ли е ремонтът в дигиталната ера Дигиталната ера предложи

...
Възможен ли е ремонтът в дигиталната ера Дигиталната ера предложи
Коментари Харесай

В дигиталната ера: Имаме повече вещи, но с кратък живот, без шанс за ремонт

Възможен ли е ремонтът в цифровата епоха Дигиталната епоха предложи опция за повече улеснение и идеални решения за икономисване на време. Това, което евентуално по-трудно може да се спести обаче, са парите за от ден на ден движимости. Причината - цифровите артикули рядко дават късмет за ремонт, което постанова бързата им подмяна. Така се отваря комфортна опция за компании да съкратяват съзнателно живота на предлаганите от тях артикули. Резултатът е повече покупки, които бързо заменяме с нови. 

Ощетени от това сигурно са компаниите за ремонти, само че до известна степен и потребителите. Темата могат ли да се вършат поправки в цифровата епоха, сложи в рубриката " Икономистът приказва " по Дарик Югоизток икономистът проф. доктор Милен Балтов.  Историята й стартира със притежател на огромна верига за корекция на смарт телефони и притежател на 40 хиляди дка обработваема земя. От техния спор излиза наяве, че смарт телефоните съвсем не подлежат на корекция, в резултат на което компанията е пред банкрут, само че се оказва, че тракторите в огромната плантация също не подлежат на ремонт. 

Въпросът предизвика законотворците в Европа и по света и скоро за доста компании, които съкратяват живота на продуктите си съзнателно, ще има съществени наказания. 

Много компании и за телефони, и за коли към този момент не оферират информация с характерностите на продукта, нито с указания за корекция, тъй че при проблем с тях се постанова директна подмяна. 

" От една страна това дава от ден на ден независимост на компаниите, до момента в който един артикул е в гаранция, той не би трябвало да бъде отварян. Логично. Клиентът научава по-късно, че гаранцията не се отнася до всички детайли на продукта. Другата тематика, предизвикваща безпокойствие, е обвързвана с лицензните съглашения. Ситният шрифт, който те осведоми, че нямаш право на вмешателство, да вземем за пример в софтуера, който ръководи продукта. Оттук и идващият огромен проблем - производителите пречат на евентуалните компании, които правят поправки, като не издават указания за състава на продукта и по какъв начин може да бъде ремонтиран. Това води до трупането на по-голям брой движимости, от които потребителят не се нуждае ", изяснява проф. Балтов. 

Проучване демонстрира, че клиентите не са щастливи, че при всяка потребност от ремонт би трябвало да се разделят с движимостите си и да купят нови.

Повече по тематиката, чуйте в звуковия файл от проф. доктор Милен Балтов
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР