Възлюбени“, моя нежна приятелко“, лудо“, не и без вас“ са

...
Възлюбени“, моя нежна приятелко“, лудо“, не и без вас“ са
Коментари Харесай

Разкриха тайни думи в любовните писма между Мария Антоанета и граф Аксел фон Ферзен

„ Възлюбени “, „ моя нежна приятелко “, „ бясно “, „ не и без вас “ са част от скритите думи, които учените неотдавна разкриха в поредност от секрети писма, които Мария Антоанета си е разменяла с нейния непосредствен другар и, съгласно слуховете, ухажор - шведския граф Аксел декор Ферзен.

Фон Ферзен и френската кралица, брачна половинка на крал Луи XVI, са си кореспондирали скрито в продължение на една година. Екип от френски историци съумява да се снабди с осем от общо 15-те писма, непокътнати в персоналния списък на рубрика, и откакто проучва мастилото благодарение на метода рентгенова флуоресцентна спектроскопия (XRF), се натъква на забавни елементи.
 Издават любовните писма на Пенчо Славейков Издават любовните писма на Пенчо Славейков
Пенчо Славейков и Мара Белчева са измежду най-известните и обсъждани двойки в българския културен живот от началото на XX век. Творци с ши...

Оказва се, че писмата са цензурирани като са задрасквани в тях някои изрази или преднамерено са добавяни букви и драсканици, с цел да се прикрие истинския текст.

Анализирайки почерка, учените откриват, че писмата, за които се предполагало, че са написани от Мария Антоанета, в действителност са копия на нейните писма, преписани от декор Ферзен. Копирането на писмата по това време е било нормална процедура за водене на мемоари, изключително в случай че писмата на кралицата са били кодирани – в този случай декор Ферзен е трябвало да ги препише, с цел да ги дешифрира.

Основната догадка е, че преправянето на писмата е било направено от самия граф, който е предпочел да ги резервира заради сантиментални или даже по политически аргументи вместо да се отърве от тях. За задачата той ги е редактирал, с цел да може да ги резервира без да си навлече неприятности. Друга опция е това да е направил някой от неговите потомци, с цел да се резервира репутацията на фамилията.

В идната стъпка от изследването екипът има намерение да употребява изкуствен интелект, с цел да дешифрира някои от текстовете с по-лошо качество, които са открити под редакциите.
 Неизвестни писма на принцеса Даяна отиват на търг за 40 000 $ Неизвестни писма на принцеса Даяна отиват на търг за 40 000 $
Неизвестни писма на принцеса Даяна (1961-1997), разкриващи секрети в събития от персоналния живот на принцесата, са изложени на търг от аукцио...

Досегашните резултати от проучването са оповестени в списание Science Advances.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР