Възложил съм закупуване на над 40 камери, които да следят

...
Възложил съм закупуване на над 40 камери, които да следят
Коментари Харесай

40 камери ще следят кой кара в бус лентите в София

Възложил съм закупуване на над 40 камери, които да наблюдават за придвижването в бус лентите. Това съобщи заместник-кметът на София Дончо Барбалов, оповестява „ Фокус”. По думите му, те би трябвало да бъдат инсталирани до лятото.

Според него нарушаването на придвижването в бус лентите в действителност затруднява водачите на градския превоз и техните претенции са обективни. Той съобщи, че възнагражденията, които се изплащат на водачите за изключителния труд са много високи. Дончо Барбалов добави, че казусът с дефицит на водачите не е единствено в България, само че и в целия Европейски Съюз.

Междувременно Комисията по превоз и туризъм към Столичния общински съвет продължава да разисква проблемите на водачите в градския превоз. На срещата участваха представители на Комисията по превоз към Столична община, водачи в Столичния градски превоз, представители на синдикални сдружения, омбудсманът Мая Манолова, ръководителите на Столичните автодружества и други

Бяха изслушани настояванията на водачите, като главно те упорстват за нарастване на заплатите в бранша, по този начин, че да се техните хонорари да стигнат до междинните работна заплата за София.

Според тях това ще бъде реализирано с нарастване на 40 % на заплатите на всички водачи. Те упорстват за привличане на млади фрагменти в бранша. Протестиращите желаят правилник и надзор върху бус лентите, по този начин, че да бъдат употребявани единствено от тях, както е по закон и Столична община да следи за нарушителите.

По думите им, също огромен проблем е, че разписанията на градския превоз не са съобразени с трафика в града, което поражда неспособност те да стигат съгласно график и да могат да почиват в избраното време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР