Възлагаме на парламентарната група на ГЕРБ да внесе проект на

...
Възлагаме на парламентарната група на ГЕРБ да внесе проект на
Коментари Харесай

Популизмът на Бойко Борисов за заплати и субсидии

Възлагаме на парламентарната група на ГЕРБ да внесе план на решение за заледяване на депутатската заплата. Предложението е депутатските заплати да бъдат замразени към декември 2019 година и заплатите през третото тримесечие на 2019 година, тъй като са на по-ниски равнища. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов през днешния ден сутринта (3 април, 2020 година), като одобри да бъде наименуван популист.
Безспорно остроумен ход и щеше да е доста хубаво, в случай че нямаше тънки моменти. Например – тези спестени пари къде ще отидат? Общественият напън да няма нарастване на заплатите на депутати и министри не е просто тъй като не е редно, а с цел да отидат тези пари за по-нуждаещи се браншове и хора. По тази тематика Борисов не обели и дума – даже Йордан Цонев от Движение за права и свободи го акцентира категорично в утринния блок на Нова телевизия.
Още по-крещящо стана мълчанието за дотациите на партиите. В средата на предходната година, по данни, показани от Сметната палата, излезе, че в Народното събрание няма нито една партия или коалиция, която да е с под 1 млн. лв. на влог! ГЕРБ да вземем за пример е с 23 млн. лв.. И това не е моментна фотография на сегашното, а фотография от предишното!
Та още веднъж на въпроса – тези пари за какво не се пипат в помощ за битката с ковид на всевъзможни равнища? Не че доста ще стигнат, само че сигурно биха били поддръжка някъде, където в този момент няма никаква. Работата „ партиен функционер ” е минимум нужната в този момент! Пазарна стопанска система, г-жи и г-да, търсещи към кой гостоприемник да се лепнете. Хранете се от мазнинката си – личната обаче, направената, а не идващата от изкараното от народа. Нямате такава – ами доста от тези, които ви я осигуряваха тази мазнинка, в този момент също нямат. На това му се споделя доближаване. Пък и в случай че с депутатски и министерски заплати не сте заделили, значи... това е животът! Защото депутатската заплата е 3 пъти по-голяма от брутното приблизително заплащане в държавния бранш за последния месец на предходното тримесечие.
Между другото, в Албания депутатите не просто си замразиха заплатите - понижиха ги на половина. Напомням единствено...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР